Chudý uklízeč zíral na šperky ve výloze. Za pár dní ho lidé z internetu zasypali dary

6. prosince 2016·Životní styl·Redakce

Původně to měl být jen krutý vtip. Jeden z uživatelů sociální sítě Instagram vyfotil chudého uklízeče, jak zírá do výlohy v klenotnictví a připsal k tomu posměšný komentář. Jenže na internetu se spustila neuvěřitelná vlna solidarity.

Nejprve po internetu kolovala fotografie uklízeče s prosbou o jeho identifikaci. Po sociální síti twitter fotografii sdílelo přes 6.000 lidí a podařilo se zjistit, že jde o 65letého Abdula Karíma z Bangladéše, který pracuje v saúdskoarabské metropoli Rijádu. A lidé začali hned přicházet s nápady, jak mu pomoci. 

Někteří chtěli darovat šperky, jiní hotovost, iPody, drahé telefony. A jeden z vysokých manažerů saúdské televize dokonce zveřejnil fotografie, na nichž si Karím vybírá sadu zlatých šperků. “Jsem velmi šťastný za všechny dárky a moc za ně děkuji,” vzkázal šokovaný uklízeč. “Jenom jsem dělal svou práci a na chvíli se zastavil u výlohy klenotnictví, když jsem viděl záblesk. Ani jsem netušil, že mě někdo fotí. Až pak jsem se dozvěděl, že je moje fotka v médiích.”

FOTO: instagram, twitter

Životní styl - další články

Doporučujeme