Co ženě víc sluší – sukně nebo kalhoty?

30. září 2014·Životní styl·Redakce

V dnešní době je móda pestrá a pokud nepatříme k lidem s náboženským vyznáním s uniformitou, není nic, co bychom nemohli nosit. Za předpokladu, že máme estetické cítění a pytel používáme jen na brambory.

Světoví tvůrci vytváří trendy

Podle ikony francouzského stylu 20. století, módní návrhařky Coco Chanel, by se ženy měly ve svém oblečení cítit samy sebou a hlavně pohodlně. Dá se říci, že Češky se toho drží. Dobré je mít svůj styl a obléct si to, co dotyčné sluší.

Není sukně jako sukně

Do divadla, na pohovor, na slavnostní večeři. Tam všude se hodí sukně. Pozor si ale dejte na její styl a délku. Při výběru sukně byste měly být soudné a přizpůsobit oděv dané příležitosti. Minisukni, kterou si oblečete na party nechte v případě pohovoru hluboko ve skříni a místo toho sáhněte po decentnějším kousku. V létě je sukně obzvlášť výhodná, protože v ní není takové horko jako v kalhotách. Příznivkyně sukní ale tvrdí, že i v zimě je lepší nosit sukni – teplé punčocháče prý zahřejí víc než kalhoty. A muži mají sukně na ženách velmi rádi. Proto se nebojte tento kousek oděvu provětrat.

Dámou i v kalhotách

Koncem 19. století začaly sufražetky prosazovat přijetí ženských kalhot. Dnes už je pro ženy nošení nohavic běžným jevem. Jeansy, kožené kalhoty nebo decentní střih, který se hodí k saku, to vše je dnes ženám povoleno. Dokonce se najdou i takové, které kalhoty vyloženě preferují pro jejich pohodlnost a snadnou kombinovatelnost se svrškem. Kalhoty toho v porovnání se sukní příliš neodhalují. Když si ale vyberete správný střih, potom můžete dát vyniknout svým křivkám, což jistě pánové ocení.

Žena ať se neobleče v roucho mužské a muž ať neužije roucha ženského; jeť ohavný u Boha, kdo takové věci činí. (úryvek ze Starého zákona)

Co na to moderátorky Dámského klubu? Preferují sukni nebo kalhoty?

Markéta: „Ženám sluší všechno, v čem se dobře cítí. Já jsem milovnicí kalhot všech střihů, barev, materiálů. Je pravda, že když je velké vedro a jsem u moře, tak také volím sukni, ale obvykle je stejně až ke kotníkům :-).“

Aneta: „Sukně je velice zrádná věc. Dokáže totiž ženě podtrhnout její krásu, ale zároveň špatný výběr nohou k sukni, může dámě velice uškodit.“

Na vaše názory se těšíme už dnes mezi 16:00 – 17:00 na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme