Cyklistická revoluce: Nerozbitná helma z papíru nebo rovnou airbag? VIDEO

10. října 2016·Životní styl·Redakce

Každý rok zemřou na světě tisíce cyklistů jen proto, že nepoužívají správnou přilbu nebo si ji z lehkovážnosti vůbec nevezmou. A tak vynálezci vymýšlejí pro cyklisty inovace, které vám vyrazí dech.

Pokud si na dovolené rádi půjčujete kolo a pokaždé jste rozpačití z půjčené helmy – nesedí vám dokonale a buhví kdo ji měl před vámi – má pro vás řešení americká designérka Isis Schifferová. Ta vymyslela EcoHelmet, helmu z tvrdého papíru, která díky struktuře podobné včelí plástvi absorbuje nárazy a podle testů vás uchrání stejně jako helma z plastu. Navíc ji ovšem můžete složit do kapsy, což je dobré řešení pro ty, co si chtějí půjčit kolo na přesun ve městě. 

Pokud ale z papírové helmy nemáte úplně bezpečný pocit, vyzkoušejte rovnou cyklistický airbag! Ten vyrobili ve Švédsku a je schovaný v jakémsi velkém límci, který si zapnete kolem krku. Límec je vybaven senzory,  které dokáží zareagovat na možné nebezpečí a v ten okamžik se vám kolem hlavy doslova nafoukne helma, která vás ochrání před úrazem. 


 

Životní styl - další články

Doporučujeme