Dámský klub: Jak moc dítě rozmazlovat a co je vlastně rozmazlování?

24. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Jací jste rodiče? Dopřejete svým dětem vše, co jim na očích vidíte, nebo striktně trváte na tom, že si musí dárky nebo požitky nejprve zasloužit? Dnes se v Dámském klubu Frekvence 1 zaměříme na rozmazlování dětí.

Vyrazíte na nákup do obchodního centra se svým dítkem a to se v jednu chvíli zastaví u výlohy hračkářství jako přikované a nehodlá se z místa hnout, dokud nebude patřičně odměněno. Takovou situaci už zažil asi každý rodič a málokterý dokáže dětskému pláči dlouho vzdorovat. Copak můžete těm malým andílkům něco upřít?

Chceš odměnu? Tak se snaž!

Na druhé straně jsou rodiče, kteří už od nejmenšího věku vyžadují po svých ratolestech naprostou disciplínu a poslušnost. A jakákoliv odměna musí být vykoupena předchozími úspěchy nebo snahou dítěte ve škole či kroužcích. Která z obou variant je ta správná? A co je vlastně rozmazlování? 

A jak to mají s rozmazlováním moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Já nevím, jestli rozmazluji moc nebo málo, ale rozmazluji ráda. Počínaje drobnostmi, až po plněná velká přání. Ale to vlastně pro mě není rozmazlování. A jak to vypadá pro okolí neřeším.

Aneta: Jsem rozmazlovaný jedináček, ale jelikož to naši nikdy moc nepřeháněli, tak patřím mezi ty soudné, kteří vědí, jak se nechovat jako spratek 🙂 A jsem za to ráda, že jsem byla rozmazlovaná celé dětství a i teď, protože díky tomu se cítím jako milované dítě svých rodičů.

A jak jste na tom vy? Na vaše zkušenosti čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme