Dámský klub pátrá: Kdy se zbavujete vánočního stromku?

9. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Máte doma ještě vánoční stromeček nebo už jste se nemohli dívat na opadávající koště, tak jste ho odstrojili hned po Vánocích? Kdy je ta správná chvíle na sklizení symbolu Vánoc? Dnešní téma Dámského klubu.

Čím déle, tím lépe

Pokud se s tím ztotožňujete, je dost pravděpodobné, že máte doma umělý stromek. Pak nemusíte řešit to, že větvě klesají, jehličí opadává a stromek ztrácí na kráse. Jestli si užíváte vánoční atmosféru i v lednu, zřejmě patříte mezi ty, ve kterých Vánoce evokují pohodu. Pak si ji užívejte plnými doušky.

Už je pryč

Máte-li stromek jen kvůli Štědrému dni, abyste pod něj mohli uložit dárečky, pravděpodobně jste se s ním už rozloučili. Nejčastěji lidé stromečky likvidují na Tři krále; někdo ho dá k popelnici hned po svátcích. Položit stromek k popelnici nebo ke kontejneru je v pořádku. Tam vysloužilé stromečky patří. V popelnici či kontejneru by zabraly příliš mnoho místa.

Jak dlouho se těší ze stromečku moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Já stromeček zdobím 14 dní před Vánoci, abychom si ho užili v rámci těšení se na Ježíška. A pak se ho snažím co nejrychleji zbavit. Vlastně zhruba od 2. ledna vyhlížím jaro. Letos lajdám. Není čas, ale musím to stihnout teď o víkendu.“ 

Aneta: „A co mám dělat, když žádný stromeček nemám? Ovšem z dětství si pamatuji, že jsme odstrojovali až když začalo padat jehličí, páč jsem stromeček milovala a nechtěla se ho vzdát. Takže jsme ho někdy měli až do února.“

Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme