Dámský klub: Používáte digitální nebo ručičkové hodinky?

15. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Doba, kdy digitálky byly vzácností je dávno pryč! Dnes si můžeme vybrat ze široké škály obou typů hodinek a záleží jen na tom, co kdo preferujeme. Hodinkám se dnes věnujeme v Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Stará dobrá klasika

První hodinky vznikly už někdy kolem roku 1500. Tehdy byly ale velice nepřesné. Vypracovanější typ se začal vyrábět kolem roku 1800. Dnes existuje spousta firem, které vyrábějí ručičkové hodinky se spoustou dalších funkcí. Nejoblíbenější jsou jednoznačně švýcarské hodinky.

Digitální zázrak

Digitální hodinky se začaly vyrábět v polovině minulého století. V 60. letech je začaly vyrábět ve Švýcarsku, ale hromadná výroba začala v roce 1969 v Japonsku. Oblíbené jsou především u sportovců.

Jaké hodinky preferují moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Ručičkové hodinky jsou krásné, vždycky vypadají lépe, než digitální, ať už na zdi, na budíku nebo na ruce. Jen mě šokuje, že jsem viděla spoustu školáků, kteří bez digitálu prostě neví, kolik je hodin.

Aneta: Bývala jsem obří fanda a sběratel hodinek. Prakticky jsem nic jiného jako dárek, nežli hodinky, léta nechtěla. A najednou, ani nevim kdy a jak, mě ta vášeň přešla. Možná je to tím, že jsme si zvykla na hodinky v mobilu nebo také tím, že jsme přibrala a všechny hodinky se mi zařezávaj do zápěstí… No, ať je to jak chce, čistě z praktických důvodů preferuji digi, páč to líp vidim. Ale esteticky se mi více líbí ručičkové.   

A jak to máte s hodinkami vy? Prozraďte nám své zkušenosti už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme