Dámský klub: Prevence rakoviny prsu

29. května 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Prevence – osm písmen, která mohou i zachránit život. Je dobré dbát na prevenci po všech stránkách. My se dnes zaměříme na tu, která se týká především žen. Tedy na prevenci rakoviny prsu.

Jak předcházet problémům?

Je to snadné a rychlé. Dámy, myslete na samo-vyšetření. Pokud ho budete dělat pravidelně každý měsíc, jakoukoli změnu zaznamenáte včas. Pokud si nevíte rady, nestyďte se o radu a případně i o vyšetření požádat svého lékaře. Existují i příručky s přesným návodem, jak se co nejspolehlivěji vyšetřit. Návod najdete i tady: http://www.rucenaprsa.cz/ 

Podpora po celém světě

Je dobře, že se o tématu rakoviny prsu mluví natolik, že výzkum a léčbu podporují lidé po celém světě. U nás se 6. června bude konat již 15. ročník AVON pochodu. Růžová pochod se koná v téměř šedesáti zemích světa. Pokud se chcete o dobročinném pochodu dozvědět víc nebo se ho rovnou chcete zúčastnit, podívejte se na http://www.zdravaprsa.cz/avon-pochod/, kde najdete veškeré informace.

 

A co si myslí o prevenci rakoviny prsu moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Nikdy nic nepodceňujte a po čtyřicítce pravidelně choďte na preventivní prohlídky. Těm z vás, co prochází rakovinovým peklem, držíme palce a hlavně, přátelé, NEVZDÁVEJTE TO! 

Čekáme na vaše názory a zkušenosti. Věnovat se jim budeme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme