Dámský klub řeší: Jezdíte autem častěji, když zlevnily pohonné hmoty?

12. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Ceny benzinu a nafty nadále padají a dostaly se pod 32 Kč/l, na některých čerpacích stanicích dokonce i pod 30 Kč/l. Je to důvod k tomu, abyste se konečně přestali omezovat v jízdě autem nebo šetříte dál, a váš čtyřkolový miláček zůstává před domem? Dnes se o tom budeme bavit v Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Jistá úspora

Nejvíc rozhodně ušetří ten, který i dál bude auto využívat jen v nezbytných případech. Ono by to pak mohlo mít opačný efekt, jako třeba u nákupu potravin. Když místo jednoho dražšího jogurtu nakoupíte 10 zlevněných, které sníte během mžiku, také neušetříte. Pokud levně natankujete, pak se z úspory budete nejvíc radovat, když auto budete využívat jen v nezbytných případech.

To je jízda!

Podle analytiků bude pokles cen nafty a benzinu ještě pokračovat. Pokud dnes výhodně natankujete, očekávejte, že za týden natankujete ještě výhodněji. To pak může být důvod k tomu uskutečnit dlouho odkládané výlety na druhý konec republiky. Užijte si je!

Tip Frekvence 1:

Pokud chcete vědět, kde natankujete nejvýhodněji, můžete si stáhnout speciální aplikaci do vašeho chytrého telefonu. Ten vás pošle na nejbližší nejlevnější benzinku.

Jako vždy, i tentokrát jsou pohonné hmoty nejdražší v Praze, kde přesahují 33 Kč. Nejlevněji natankujete benzín v jihočeském kraji, a naftu v královéhradeckém kraji. V obou případech zaplatíte za litr méně než 31 Kč.

Jak šetří či nešetří na benzinu moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Já to mám jednoduché. To, co potřebuji denně ujet díky tomu, že bydlím těsně za Prahou, je konstantní. Mě prostě nic nezachrání a jezdím, ať to stojí, co to stojí. Ale teď asi budu přemýšlet, když to tolik nestojí, co s ušetřenými peněz.“

Aneta: „To já, jakožto člověk bez řidičáku, kdybych ho bývala byla měla, jak říká Markét, tak teď jezdím autem i na toaletu.“

A jak to máte vy? Na vaše zkušenosti a názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme