Dámský klub řeší: Plánovat víkend nebo mu nechat volný průběh?

21. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Víkend klepe na dveře a pro mnohé z vás to budou dva dny bez práce. To, jak s nimi naložíte, můžete mít buď do puntíku naplánované, a nebo necháte všemu volný průběh. Nad výhodami obou možností se zamyslíme v dnešním Dámském klubu.

Přesný harmonogram

O půl deváté snídaně, pak rychle do posilovny, oběd doma, odpoledne výlet na Sněžku a večer návštěva u rodičů. I takhle to vypadá u těch, kteří chtějí mít jasno v tom, jak budou jejich dva dny “posvátného” volna vypadat. Z psychologického hlediska, čím více aktivit si na víkend naplánujete, o to delší vám bude víkend připadat.

Volný program

Nemáte ještě v pátek večer jasno v tom, co budete dělat v sobotu ráno? Pak pravděpodobně patříte ke skupině těch, kteří rádi nechávají věcem volný průběh. Víkend vám pak může posloužit k doplnění spánkového deficitu, tukových zásob pomocí mnoha chodů skvělého jídla, a také třeba k dohnání domácích restů. A když se náhle naskytne pozvání na návštěvu, tak rádi vyrazíte. Předem se ale nehodláte ničím stresovat. 

A jak plánují či neplánují víkendy moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Já nesnáším plánování, ráda nechávám věcem volný průběh. Ale posledních pár let se bez plánování neobejdu. Dceřiny sportovní aktivity nám oběma plánují nejen víkendy, ale i všední dny. Moje pracovní vytížení pak s tím jejím kloubíme, jak to jenom jde, abychom našly chvilku na to, co vlastně chceme zvládnout.”

Aneta: „Plánuji pouze pracovní a životně neodkladné záležitosti. Ostatní věci podřizuji své momentální náladě.”

Na vaše názory jsme zvědaví už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme