Dámský klub se ptá: Byliny nebo antibiotika?

24. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Období podzimních viróz je v plném proudu a tak se dnes v Dámském klubu zamyslíme nad tím, jaká léčba je pro naše tělo tou nejlepší. Jít k doktorovi nebo se léčit doma bylinami? Více se dozvíte uvnitř článku!

Antibiotika

Už v roce 1896 francouzský doktor Duchesne přišel s tím, že některé druhy plísní ničí mikroorganismy a tak pomáhají bojovat s nemocí. Díky antibiotikům už se podařilo zachránit spousty lidských životů. Na spoustu nemocí zabírají rychle a spolehlivě. Pokud ale trpíte běžnou virózou, pak na antibiotika raději zapomeňte. Tělo byste tím spíš oslabili. 

Zázvor a byliny

Pokud musíte mít kapesník pořád u nosu a kašel vám trhá průdušky, zalezte do postele, vypoťte se a k tomu si naordinujte zázvor s medem a citronem. Na bolavý krk skvěle pomáhá priessnitzův zábal a na výběr máte i z mnoha bylinných čajů. Tím, že své tělo necháte s nemocí bojovat jen pomocí přírodních preparátů, posílíte jeho obranyschopnost.

A jak bojují s bacily moderátorky Dámského klubu?

Markéta + Aneta: „Nerady chodíme k doktorovi, a zatímco já svůj stav alespoň s lékaři konzultuji telefonicky, Aneta má doma vlastního, osobního šamana, ale prý je jí to stejně k ničemu a jede samoléčbu.”

Na vaše názory a zkušenosti se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1

Životní styl - další články

Doporučujeme