Dámský klub se ptá: Co zaručeně nakopne váš mozek?

14. května 2015·Životní styl·Luboš Procházka

V období maturit a zkoušek nezbývá na spánek moc času. Dá se to pochopit. Nás ale zajímá, jak se udržujete při životě a jak a hlavně čím nakopnete svůj mozek. Dnes budeme po zaručeném receptu na svěží mozek pátrat v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Zdravý doping

Existuje spousta vědeckých názorů na běžně dostupné potraviny, které udržují mozek ve svěží formě. Skvělá jsou jablka, skořice, špenát nebo ostružiny. Svou mysl také osvěžíte, když si dáte sklenici studené vody, opláchnete si obličej a rozproudíte v těle krev alespoň desetiminutovým cvičením. V době, kdy potřebujete, aby se vám mozkové závity pěkně otáčely jezte střídmě a vyhýbejte se alkoholu. Pravidelně větrejte a choďte na procházky.

Spousta kofeinu a cukru

Káva – to je doping, bez kterého si mnozí svůj den nedokážou představit. Nejprospěšnější je čerstvě namletá a bez mléka. Můžete ji ale nahradit i kvalitním čajem. Bohužel ji dnes lidé často nahrazují spíš energetickými nápoji. Ty obsahují přemíru cukru a aditiv. Sice se dočkáte jednorázového efektu nakopnutí, ale jakmile efekt vyprchá, můžete se cítit ještě unaveněji než před vypitím.

A jakou vzpruhu pro mozek používají moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Mně zaručeně nakopne čokoláda a kafe, jelikož kávu vůbec nepiju. Ale ne na moc dlouho a pak jsme ještě unavenější. Nicméně nejlepší je prostě kyslík. Jak říkala naše kolegyně, šéfka zpravodajství Ivana Zítová: Nejlepší jsou kyslíkové brýle, které měl na sobě Štěpánek z Básníků, když se učil na zkoušky na medicíně.

Prozraďte nám i vy svůj zaručený recept, který nakopne váš mozek. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme