Dámský klub se ptá: Děláte dětem svačiny nebo jim dáváte peníze?

7. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Školáci se většinou nespokojí jen s obědem ve školní jídelně! Je tedy potřeba vybavit je svačinou. Uděláte jim vyváženou svačinu doma nebo jim raději dáváte peníze, ať si koupí na co mají chuť? To řešíme v dnešním Dámském klubu.

Od maminky chutná nejlíp

Rodiče chtějí pro své děti jen to nejlepší. To platí i o jídle. Většinou děti ke svačině dostávají něčím namazané pečivo a kus ovoce nebo zeleniny. Je to snadno stravitelné a v rámci možností i zdravé. Pokud vám dítě svačinu odmítá jíst, domluvte se na jiné alternativě, kterou mu budete ke svačině dávat.

Kup si sám

Tato varianta je rozumná pouze v případě, že víte, že si vaše dítko bude kupovat nejen to, co mu chutná, ale i to, co mu prospívá. Jestli si každý den koupí hranolky a hamburger, pak byste se měli zamyslet nad tím, jestli je skutečně dobré dát mu ve výběru svačiny takovou svobodu.

Jak se na dělání svačin tváří moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Výrobu svačin jsem z duše nenáviděla. Naštěstí se je má samostatná dcera naučila poměrně brzy dělat sama. Nejvíc mě vyčerpávalo jejich vymýšlení, aby byly zdravé, aby jí chutnaly, aby nebyly pořád stejné. Ale stejně jsem jí nikdy nedala místo svačiny peníze.“

Aneta: „Svačiny zatím nikomu nedělám, ale předpokládám, že až budou děti, tak jim z praktických a časových důvodů dám peníze. Ovšem časem to budu muset řešit, páč nechci, aby si má dítka za keš nakupovala cigarety a alkohol. Takže já vám vlastně nevím, co bude až bude dítě.“

Na vaše zkušenosti čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme