Dámský klub se ptá: Existuje diskriminace tlouštíků v Čechách?

16. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Ručička na váze vám ukazuje víc než by měla, ale vás to nerozhodí! Horší ovšem je, když vaši váhu řeší druzí. A když vás kvůli tomu dokonce diskriminují, je to vrchol! Dnes se tématu diskriminace lidí s nadváhou věnujeme v Dámském klubu Frekvence 1.

Je to jen obálka    

Důležité je to, co nosíte uvnitř. To by mělo být rozhodujícím faktorem, podle kterého soudíme druhé. Jsou i lidé, kteří za svá přebytečná kila nemohou. Proč je tedy posuzovat podle nich? Lidé s nadváhou často bývají pohodovější, je s nimi legrace, umí se povznést nad věci, které druzí řeší a často také velmi dobře vaří. Diskriminace skutečně není na místě.

Vstup jen pro hubené

Nějaké to kilo navíc už vás možná dostalo do nepříjemné situace. To, že se na vás občas někdo kouká skrz prsty ještě snesete. Horší ale je, když vám kvůli váze uteče dobře placená práce. I lidé s nadváhou mají skvělé pracovní výsledky a mohou skvěle reprezentovat firmu. Díky svému vzhledu jsou často lépe zapamatovatelní, což se může v některých situacích vyloženě hodit.

Co si myslí moderátorky Dámského klubu? Existuje u nás diskriminace tlouštíků?

Markéta: “Nevšimla jsem si vysloveně diskriminace tlouštíků, spíš sleduji teror stejnými typy. To, že např. v televizních reklamách podává namazaný chleba dítěti maminka, která je štíhlá podle mě není diskriminace, ale právě zvyk a vzorce, jak mají ženy v této roli vypadat. A je to škoda. Protože to je nuda.”

Aneta: “Říká se, že děti jsou “nejzlejší”, protože jsou upřímné. Ale když jsem byla dítě, tak jsem se s žádnou šikanou tlouštíků nesetkala, ani v pubertě, ani do mých 27 let… Teda možná je to tím, že jsem do té doby vlastně nebyla tlustá, ale jen prsatice kyprých tvarů. O to větší šok a zklamání pro mě bylo zjištění, že v dospělosti předsudky a diskriminace vůči tlouštíkům existuje. Mně totiž kila navíc omezují v profesní oblasti. Na základě CV mě vždy pozvali na pohovor, díky svým zkušenostem a dovednostem jsem vždy prošla do posledního kola… Kde jsem se ale dozvěděla, že kvůli mé velikosti mě prostě na obrazovku dát nemohou, asi mají moc malé obrazovky. A tak si říkám, jak to, že všude ve světě v médiích tlouštíci, starší generace, nedokonale krásní jedinci jsou (jak muži tak i ženy), ale u nás to má povolené jen Halina Pawlowská, starého si žádného nevybavím no a pravda je, že jediní, ke kterým je český showbyznys tolerantní jsou ti ošklivci.”

Se svými názory a zkušenostmi se s námi podělte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme