Dámský klub se ptá: Jaký je ideální počet dětí?

23. září 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Jaký je ideální počet dětí? Upřímně, na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. My ale i přesto chceme znát vaše názory. Proto se počtem dětí budeme zabývat v dnešním Dámském klubu rádia Frekvence 1.

Jedno a dost

Vytížení partneři, kteří vědí, že chtějí práci věnovat maximum času si často pořídí jen jedno dítě. Většinou to pro ně není odškrtnutý splněný úkol, ale jediná možnost jak zdravě skloubit pracovní a rodinný život. Pokud jste hodně zaneprázdnění a víte, že dvěma dětem byste se nemohli dostatečně věnovat, ale i přesto po dítěti toužíte, jedno dítko je v takovém případě ideální.

Věčná neshoda

Ta panuje často mezi kamarádkami, které obhajují počet dětí, který mají. Matka se dvěma dětmi si ale jen těžko umí představit, že mít tři děti může být ještě lepší než dvě. Nakonec tak velký rozdíl to není. Zásadní je v takovém případě především velikost obydlí. Mačkat se se třemi dětmi ve 2+kk není žádná slast, ale pokud máte dům nebo prostorný byt, každý bude mít svůj prostor. Určitě je potřeba počítat i s náklady, které se s každým dítětem zvyšují a to především ve školním věku. 

A jaký je ideální počet dětí podle moderátorek Dámského klubu?

Markéta: Myslím, že ten, jaký máte 🙂

Aneta: Ani nevím, ještě jsem to nezkusila. Ale prý dvě v rodině jsou ideál, aby země nebyla přemnožená. 

Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme