Dámský klub se ptá: Jakých vět litujete, že jste řekli?

22. září 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Každému občas můžou ulétnout nervy! Když se to stane, omluva sice může pomoci, ale někdy můžete druhému i přesto ublížit. Stalo se vám to? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Když slovo ublíží…

Omluvte se! Jestli máte charakter, pak vám slůvko „promiň“ nebude dělat problém, pokud je na místě. Někdy slovo dokáže ublížit víc než facka a proto byste tuto „zbraň“ měli používat s rozvahou. Pokud řešíte problém, nebo už jste vstoupili do konfliktu, myslete na to, že je lepší reagovat až ve chvíli, kdy vychladnete. Dejte si čas a problém dořešte později. V opačném případě by to mohlo přinést víc škody než užitku.  

Mluviti stříbro, mlčeti zlato

To je nejen moudré přísloví, ale také léty prověřený způsob jak se vyhnout některým zbytečným hádkám a výměnám názorů. Pokud dokážete držet jazyk za zuby, často vyjdete z boje jako vítěz. Ohánět se výčitkami nebo vulgarismy je totiž přístup, který volí spíš slabší jedinci.

Stalo se vám, že jste někomu slovně ublížili? Podělte se s námi o svou zkušenost už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme