Dámský klub se ptá: V jakém věku byste pustili dítě samotné na koncert?

6. listopadu 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Ať už jde o malý koncert bigbeatové kapely nebo velkou show zahraniční hvězdy, vaše dítě touží být na koncertě přítomno a je ochotné pro to udělat prakticky cokoli! Dítěti chcete vyhovět, ale vám se tam nechce. Myslíte, že už je dost zralé na to, aby vyrazilo samo? Od kolika let byste ho pustili jen s kamarády? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Odvážlivec

Vaše dítě má pro strach uděláno a hlavně si vůbec nepřipouští, že by se mu na koncertě mohlo cokoli stát. Ať už máte holku nebo kluka, rizika jsou vcelku srovnatelná. Kluci se občas perou, holky jsou zase zranitelnější. Proč ale malovat čerta na zeď, když má vaše dítě dost odvahy vyrazit samo jen s kamarády. Můžete se domluvit, že vás bude informovat o průběhu, případně, že ho po koncertě vyzvednete. Nepřenášejte na něj své strachy a dopřejte mu zážitek, po kterém tak dlouho toužilo.

Není koncert jako koncert

Do haly narvané k prasknutí asi patnáctiletou školačku nepustíte, pokud se ale jedná o lokální vystoupení malé kapely, pak se s největší pravděpodobností nemáte čeho obávat. Fanoušků bude na místě „tak akorát“, spousta z nic patří mezi vaše známé a sousedy, a pokud dítko vyráží s kamarády, které i vy znáte, nemusíte si s tím dělat tak těžkou hlavu. Pokud je vaše ratolest v důvěryhodném prostředí a kousek od domova, máte ji relativně pod kontrolou.

Kdy by pustily dítě samotné na koncert moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Bylo mi 12, když mě tatínek odvedl na koncert Bravíčka, počkal venku a pak nás s kamarádkou odvezl domů. A bylo to SUPER. Takže na koncert odpovídající věku dítěte, proč ne už od malička. Jinak být maminka, tak až od 16 let.

Markéta: Myslím, že jsem poprvé pustila dceru loni, tedy ve 14ti. Rodiče kámošky je dovezli před halu a já je pak vyzvedla. No a byla jsem klidná, až když mi seděly obě v autě.

Na vaše názory a zkušenosti se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1.

 

O víkendu má v Praze hned dva koncerty zpěvačka Madonna!

Životní styl - další články

Doporučujeme