Dámský klub se ptá: Večeříte u společného stolu?

13. října 2015·Životní styl·Luboš Procházka

V dnešní hektické době jste možná rádi, že se vůbec stihnete najíst. I tak mají ale společné večeře své kouzlo a svůj význam. Dnes toto téma probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Večerní chvilka klidu

Ráno spěcháte do práce, v práci jste v jednom kole, z práce běžíte nakoupit a pak konečně domů. Není divu, že si alespoň pak chcete užít chvilku klidu. Když je to navíc s vašimi nejbližšími, pak se konečně na okamžik zastavíte a užijete si pohodu.

Často bývá společná večeře jedinou možností, kdy se celá rodina sejde pohromadě a sdílí zážitky z uplynulého dne. Zkuste si proto večeři užívat plnými doušky, nikam nespěchejte, nekoukejte při tom na televizi ani do mobilu, a vnímejte jen své nejbližší a chuť toho, co máte na talíři.

Každý po svém

Možná, že večeříte každý v jinou dobu a na jiném místě. Partner u počítače nebo v průběhu sledování zpráv, vy si dáte svou porci na stojáka jen tak u plotny a vaše děti povečeří v pokojíčku, zatímco si odbíhají hrát nebo koukají na večerníček. Takový režim není v dnešních rodinách výjimkou, ale je to škoda.

Všichni se tím ochuzujete o společnou chvilku i o možnost najíst se v klidu. Ať už děláte při jídle cokoli, připravujete se tím o požitek ze samotného jídla. Když budete večeřet spolu a sledovat, jak partnerovi září oči, protože mu chutná, budete mít hned o důvod k radosti víc.

A jak to mají se společnou večeří moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Večeři přímo ne, ale pravidelné obědy o víkendu jedeme už od mého narození. Je to super. Rodina by měla trávit čas spolu.

Markéta: O společné večeře se fakt snažím, protože je to krásná chvilka, přenos informací, sdílení denních zážitků, mám tento systém moc ráda.

 

A jak večeříte vy? Prozraďte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme