Dámský klub: Souhlasíte se zavřením obchodních domů o svátcích?

21. října 2015·Životní styl·Redakce

Průzkum ukázal, že více než polovina Čechů nesouhlasí s tím, aby byly o svátcích zavřené obchody. Skoro dvě třetiny lidí jsou pak celkově proti tomu, aby stát určoval, kdy mají mít obchody otevřeno a kdy zavřeno. Tématem otevírací doby obchodů o svátcích se budeme zabývat v dnešním Dámském klubu.

Pracovní svátky

Pro maminky s dětmi je to děsivá představa, pro svobodné a brigádníky zase možnost dobrého výdělku. Zaměstnavatelé o svátcích bývají štědří a tak se často můžete radovat z příplatku. Sváteční pracovní doba je obvykle zkrácená, takže si vyděláte a i přesto si užijete trochu volna.

O svátcích zavřeno

Návrh zákona, který by o hlavních svátcích uzavřel obchody, se vztahuje pouze na velké obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních. Neplatí pro čerpací stanice, lékárny, prodejny na letištích, nádražích a ve zdravotnických zařízeních. Pokud tedy návrh zákona projde, i tak budete mít šanci o svátcích nakoupit ve večerkách a malých prodejnách.

Uzavřené supermarkety by měly do rodin vnést více klidu a pohody. Místo běhání po nákupech, nebo v opačném případě, místo vysedávání za kasou, bude celá rodina pohromadě.

A co na to říkáte vy? Nechali byste supermarkety o svátcích otevřené nebo raději zavřené? Těšíme se na vaše názory už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme