DÁMSKÝ KLUB: Váš soused topí svinstvem. Prásknete ho?

16. prosince 2015·Životní styl·Redakce

Možná to znáte. Každou zimu se zlobíte na souseda, protože se z komína jeho domu valí nevábný kouř. Váš soused pálí rozhodně něco jiného, než ekologické palivo.

Pomstíte se mu?

Úřady mají mít podle vlády možnost kontrolovat, čím lidé topí. Stačí nahlásit, že máte podezření a začnou se dít věci.

Je to zásah do soukromí

Představte si, že vám domů dorazí úředník a bude chtít zkontrolovat váš kotel. Protože vás někdo udal.  Pokud se během roku opakovaně objeví podezření na porušení zákona, dostane podezřelý písemné upozornění, podruhé se už dostaví kontroloři osobně.

Ve hře jsou i pokuty

Pokud domů nepustíte kontrolu (tedy vy ne, mluvíme přeci o vašem sousedovi), můžete dostat pokutu ve výši až  50000 korun!

Nejlevnější je hnědé uhlí

Hnědé uhlí je levné, ale ekologické topení to není. Obvykle se spaluje v malých kotlích a při jeho spalování vznikají škodlivé látky.

Vsaďte na zemní plyn a biomasu

Pod pojmem biomasa si představte dřevo, peletky, obilí, rostliny… Navíc se jedná o obnovitelné zdroje energie. 

 Je v pořádku, že na zlobivé topiče může přijít kontrola?

Jak to vidí Markéta s Anetou (ty určitě preferují biomasu!) – to se dozvíme už dneska od 16:00 – 17:00 hodin v Dámském klubu. 

Zajímají vás vaše názory: práskli byste souseda kvůli smradlavému kouři nebo je vám to jedno? Pište, pište!

 

KDYZ MI BYLO 20 TRIDIL JSEM ODPAD NA HORLAVY A NEHORLAVY. DNES JE MI 40 MAM ZATEPLENO, NIZKOEMISNI KOTEL NA TUHA PALIVA A STRASNE NADAVAM NA CMOUDICI SOUSEDY. A HLASIT COUDICI SOUSEDY? NO JASNE KDO MA CUCHAT TEN SMRAD. ONDRA.

A NEPOMAHA ANI DOMLUVA…. NO JAKMILE ZAKON VYJDE V PLATNOST, TAK SI UREDNICI V NASI DEDINCE MUZOU POSRAVIT ZAKLADNU. TO SI ZAS BUDE HROMADA CHUDAKU LICIT MINDRAKY! BUDOU BONZOVAT JEN ABY SI UDELALI DOBRE. ALE ZAS CHAPU LIDI CO MAJI BEZOHKEDNE SOUSEDY CO JE VYKURUJI

ZDRAVI Vas Radek 59 jeste zivy.Soused kdyz navecer zatopi,plasty a lepenkove krabice a jine chemie,nepral bych Vam dychat tu cernosedou tmu.Na me nesejde,ALE co budou dychat nase deti.Ja se tesim az ho naprasim. Ahojky

 

Životní styl - další články

Doporučujeme