Jak na to, abychom nebyli cítit? Dermatoložka prozradila, kdy je deodorant nejefektivnější

23. září 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Pro většinu z nás je nanášení deodorantu součástí ranní rutiny. Podle dermatoložky Sandry Lee je to ale možná zbytečná chyba. Ten nejlepší čas, kdy na své póry nanést přípravek proti pocení, abychom po celý den zůstali svěží a bez zápachu, je podle ní už před spaním.

Pokud mají lidé ráno dostatek času, většině připadá naprosto přirozené dát si sprchu, vyčistit si zuby, nanést deodorant a pak se obléknout. Podle odbornice na dermatologii, doktorky Sandry Lee, je to však chyba.

Lékařka, která má na americké stanici TLC vlastní show s názvem Dr. Pimple Popper se před kamerami svěřila s překvapivou informací. Když divákům popisovala vlastní každovečerní rituál v péči o pokožku, prozradila, že si před spaním na tělo nanáší i deodorant. Zvláštní zvyk má přitom velice dobrý důvod.

“Deodorant je nejefektivnější, když se nanese večer, protože činnost potních žláz je tehdy snížená a jeho účinek je díky tomu nejlepší,” radí dermatoložka jak na to, abychom druhý den nebyli cítit.

Odbornice také prozradila, jaký je ten nejlepší postup k očištění svého obličeje. “Co je opravdu důležité při mytí obličeje, a vím to z pohledu dermatoložky, je, že se ve skutečnosti vysouší, takže není dobrý nápad používat hodně horkou ani hodně studenou vodu,” radí žena.

“Když si umýváte obličej, ve skutečnosti ho vlastně vysušujete. Nechcete způsobit své pokožce šok. Nejlepší je vlažná voda,” doporučuje Lee. Vyhnout bychom  se podle ní měli i jakémukoli drhnutí silou. Pokožku na obličeji prý stačí pouze jemně opláchnout.

Životní styl - další články

Doporučujeme