Dnes je Mezinárodní den štěstí. Koukejte slavit!

20. března 2016·Životní styl·Redakce

Dvacátý březen vyhlásila v roce 2012 OSN Mezinárodním dnem štěstí. Letos vyšel navíc na první jarní den. Co víc si můžeme přát!

Doufáme, že jste šťastní pořád. Nebo se o to alespoň snažíte. Dneska to rozhodně vyzkoušejte! I když možná právě prožíváte nějaké trápení, zkuste se mu  postavit. Jde to, i když se zrovna nebudete válet smíchy. Vzpomínejte na všechno, co se vám v životě povedlo a usmějte se. 

Zkuste být šťastní každý den spolu s učitelem meditace Sri Chimnoyem:

Usmívejte se

Každý den ráno po probuzení se na sebe v koupelně usmějte do zrcadla. Úsměv se dá trénovat a dá vašemu mozku signál, že den bude fajn. Nepodceňute tuhle radu, potvrdí vám ji každý psycholog. 

Meditujte

Pokud nemáte rádi tohle slovo, tak si za něj dosaďte třeba “uklidněte se, zamyslete se, rozjímejte”. Každý den se alespoň chvíli soustřeďte na svůj dech a vypusťte všechny negativní myšlenky. Ponořte se sami do sebe. Bez mobilů a tabletů. 

Sportujte

Zkuste to rovnou dneska. Popadněte rodinu a udělejte si alespoň kolečko kolem bloku. Sport vyplavuje v těle endorfiny. A to jsou přece hormony štěstí. Nevymlouvejte se, pár kliků, dřepů a kotrmelec zvládnete i doma (i když o tom kotrmelci můžeme asi pochybovat). 

Žijte naplno

Žijte tak, abyste se zítra mohli pochválit a vzpomenout si na hezké chvíle. 

Dávejte

Rozdávat toho můžete spoustu: úsměvy, zájem, naslouchání, energii. 

Je jen jedna chvíle, kdy být šťastný: ta chvíle je teď (Sri Chinmoy)

 

10 věcí, které jsou ve vztahu důležitější než sex

RADY FREKVENCE 1: Sedm způsobů, jak být šťastnější

10 nejoblíbenějších plemen malých psů. Souhlasíte s žebříčkem?

 

Životní styl - další články

Doporučujeme