FOTO: Nový módní styl v Číně – plastové rostlinky ve vlasech

16. října 2015·Životní styl·Redakce

Po celé Číně si v současnosti lidé bez rozdílu věku a pohlaví připínají do vlasů drobné plastové dekorace v podobě zeleniny, ovoce a květin. Je to aktuální trend hýbající čínským světem módních vlasových doplňků.

Když tento trend před několika měsíci začal, šlo většinou jen o skromný fazolový výhonek připnutý do vlasů a trčící jako malé zelené tykadélko. Tenký zelený výhonek měl být protestem proti šedému, stresujícímu prostředí měst. Ale postupně se tenhle módní výstřelek rozrostl a při nedávném svátečním víkendu v Pekingu kvetly hlavy návštěvníků celou škálou plastové vegetace.

Zdá se, že nikdo neví, jak tato mánie začala, anebo proč. Některé čínské noviny přispěchaly s vysvětlením, že trend vzešel z dávného čínského učení o harmonii s přírodou. Nejběžnější vysvětlení této nové módy, které koluje po ulicích, zní, že rostliny ve vlasech prostě vypadají roztomile.

Čínské internetové stránky nabízejí tisíce prodejců čím dál tím propracovanějších doplňků a konkurence zároveň tlačí dolů ceny. Ještě před několika týdny se jedna sponka do vlasů prodávala v přepočtu za necelých 20 korun, nyní se za stejnou cenu dají koupit i tři nebo čtyři. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme