Frekvence 1 doporučuje: Zajeďte na víkend na farmu!

19. září 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Máme pro vás skvělý tip, jak si užít víkend. Prožijte volné dny na farmě, kde vás naučí výrobě vlastního másla, sýru a dalších mléčných pochutin. Vedle toho můžete podojit krávu, vykydat hnůj, posbírat vajíčka a zajezdit si na koni. Farmy mají program pro rodiny s dětmi a jejich nabídka je široká.

Návštěvy a dobrovolné práce na farmách jsou velmi oblíbené ve Skotsku, Francii, Itálii a v Rakousku. V poslední době se tento trend rozšířil i u nás.

Domácí máslo

Zkusíte si vyrobit sýr, podmáslí, tvaroh nebo máslo se zakysané smetany. Je to práce pro fyzicky zdatné, protože hníst v máselnici musíte až dvě hodiny vkuse. Pokud vydržíte, pochutnáte si i na skvělém domácím podmáslí.

Jízda na koních

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského sedla. Na farmách, které mají ustájené koně, začnete s vyklízením podestýlky (dobrovolná činnost). Naučíte se koně čistit, osedlat a vyrazit s ním do přírody. Pod dohledem zkušeného instruktora, který je v ceně pobytu, poznáte krásy okolí ze sedla.

Po aktivním víkendu mezi máselnicí a stájí může být vaše tělo unavenější, ale mysl rozhodně čistá. A ještě si nakoupíte bio potraviny, které v kamenných obchodech stojí mnohem víc, než z rukou farmáře na jeho statku. (lbp)

Životní styl - další články

Doporučujeme