Hledáte dobrého pracovního partnera? Poradíme vám, jak na to

6. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Rádio Frekvence 1 vám nabízí pokračování zajímavého povídání Petry L. Krajčinovič o vztazích. Tentokrát se zaměřila na pracovní partnerství. Co udělat pro to, aby vám podnikání s parťákem klapalo? Dozvíte se uvnitř článku.

Pracovní partner

“Se špatným partnerem dobrý obchod neuděláte. Robert Kiyosaki”

Obchod je jednoduchý proces, který má svá jasná daná pravidla, to lidé jsou komplikovaní. Kamenem úrazu v podnikání, obchodu a práci bývají právě nesprávní partněři a komplikované vztahy.

Nesoustředěnost, nepružnost a nespolehlivost – jsou synonyma pro mnoho „partnerů“, které potkáte na pracovní cestě života. Podnikání je kolektivní sport, sólový hráči mají nelehkou, nejen startovní pozici, ale ztíženou celou cestu za výdělky. Tím nemyslím, že být sólo škodí, jen máte omezené možnosti a být ve zdravém kontaktu s týmem lidí, se kterými kooperujeme, je přínosem.

Abychom dávali góly musíme mít dobré spoluhráče a tah na branku. Starat se sám o produkty, marketing, účetnictví, právní záležitosti – uznejte, že je to na jednoho příliš. Do určitého objemu podnikání lze být sám, ale pokud chcete rozjet nebo vlastnit větčí firmu, potřebujete velké partnery.

Jestli jste zaměstnaní, taky se zaměřujete na určitý druh činnosti, na který vás najali a neděláte práci, kterou mají na starosti ostatní, a to je dobře. Své firmy jsem zakládala a vedla vždy nějaký čas sama. Věnovala jsem se různým dovednostem, od PR po úklid.


Musíte si vyhovovat

Protože mým záměrem je expandovat, našla jsem člověka, který chce to samé jako já a je schopný v oblastech, kterým se nerada věnuji. Vyhovujeme si lidsky i profesně, máme za sebou podobný profesní růst a pohybujeme se léta v médiích, naše společné projekty jsou výzvami, učením se a hlavně potěšením.

Moje obchodní partnerka je silná žena se jasnou vizí. Ví naprosto přesně co chce, však jsem ji – musím se pochlubit – vedla a terapie mentální aktivace a koučink měli u ní velmi rychlý a velmi pozitivní efekt. Na naší spolupráci je fantastické doplňování se, stoprocentní spolehlivost a otevřenost.

Obě přesně víme, čeho chceme dosáhnout, hledáme řešení, překážky a komplikace bereme jako výzvy. A hlavně, a to je nejdůležitější, navzájem se obohacujeme. Vyhovujeme si i lidsky, hrajeme ve stejné tónině, máme smysl pro humor a naši práci milujeme. Každá plní svá zadání, můžeme se na sebe spolehnout. Je i mým drahým přítelem.

Jak na věc:

Najděte partnera, který bude umět to, co vám chybí, a je To nezbytné k uskutečnění vaší vize. I tady platí, ať každý dělá co umí nejlépe a nestrká prsty tam, kde o ně může přijít. Při výběru pracovních partnerů si vždy položte jednu velmi důležitou otázku, třeba: Je tohle člověk, kterého bych si vzal jako parťáka při výstupu na K2?

Vy i vaši partněři se musíte navzájem podporovat a podržet při zdolávání obtížných situací, kterých je při výstupu na vrchol požehnaně, i tady platí společné zájmy a společný cíl je nutností. Dobře rozeberte svoje schopnosti, pokud nevíte co přesně chcete dělat, přijdte za mnou, najdeme vaše profesní zaměření a nastoupíte cestu vzhůru.

MgA. Petra L.KrajčinovičPetra L. Krajčinovič  – terapeut mentální aktivity, akreditovaný profesionální kouč MŠMT a ICF (mezinárodní federace koučů), mentorka, autorka úspěšných motivačních článků a grow up blogů.

www.cista-duse.cz

 

 Pomáhá lidem

  1. nalézt jejich potenciál, zvýšit sebedůvěru a sebevědomí, uvědomění a zodpovědnost
  2. nastartovat motivační mechanismy
  3. klienti pod jejím vedením dosahují svého maxima, např. zakládání podnikání, vlastní značky, významných osobních i pracovních úspěchů, finanční prosperity a stability
  4. prostřednictvím mocných terepaeutických a koučovacích technik nalézají klienti velmi rychle vnitřní zdroje a potenciál a dosahují spokojenosti, radosti, výtečné mentální a fyzické kondice

Životní styl - další články

Doporučujeme