Internetová psí seznamka! Jak a kde služba funguje?

13. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Pokud jste dostali od Ježíška živý vánoční dárek a nemůže s vámi zůstat doma, nemusí hned do útulku! Tomu se může úplně vyhnout a v klidu najít nového pána. Jak? Útulek Městské policie v Praze - Troji vám zprostředkuje kontakt s novým majitelem.

“Nejlepší je pro ta zvířátka i pro jejich současné majitele, když lidé pošlou do útulku emailem jejich fotku a popisku štěněte – ve smyslu – je tak a tak staré, jmenuje se tak a tak, má rádo děti, je očkované apodobně”, řekl Frekvenci 1 ředitel útulku Václav Steinbauer.

Emailová adresa je UPOZ@MPPRAHA.CZ !!

Nevymýšlejte si historky

Útulky nemají přijímat zvířata přímo od majitelů – a tak si lidé vymýšlejí historky o tom, jak k nechtěným psům přišli. Podle Steinbauera například vyprávějí, jak krabici se štěňaty našli u popelnic a obdobné příhody. “Ta štěňata jsou přitom navoněná a zjevně pocházejí z domova. Ale když je nevezmete, tak pak mohou skutečně skončit na ulici,” dodal šéf zařízení.

Když se štěňata objeví v nabídce útulku na internetových stránkách, reakce lidí bývá bouřlivá. Policie zaznamenává třeba 50 až 100 telefonátů denně. “A lidé pak chodí ještě před otevírací dobou, protože pejska tomu, kdo dřív přijde,” řekl Steinbauer. 

Každé štěně, které se dostane do útulku, je prohlédnuto veterinářem, odčerveno, naočkováno a dostane mikročip. Minimálně sedm dní musí zůstat v karanténě. 

Zájemci o psa by si pro něj měli přijít osobně. “To zvíře totiž velmi rychle přilne k tomu, kdo si ho z útulku odvede. To je podobné jako u dětí z dětského domova,” dodal ředitel.

Životní styl - další články

Doporučujeme