Jídla, která by na Velikonoce neměla chybět na stole

10. dubna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Velikonoce jsou po Vánocích hned druhým nejoblíbenějším svátkem v roce. Pojí se s nimi spoustu tradic. Jednou z nich jsou i dobroty, které by na velikonoční tabuli rozhodně neměly chybět. Beránek, nádivka nebo vajíčková pomazánka, to je jen pár z nich. Informoval o tom server Proženy.cz.

Velikonoce si bez dobrého jídla a pití umí představit málokdo. V každé domácnosti se peče, vaří a smaží. Pokud tedy plánujete velikonoční menu, neměla by vám tam chybět vajíčková pomazánka, kterou můžete využít na předkrm.

Jako další chod zvolte polévku. Ta by měla vonit jarem, proto do ní určitě dejte hodně zeleniny a něco zeleného, například v podobě bylinek. Pokud jste v kuchyni jako ryba ve vodě, tak také doporučujeme udělat si domácí nudle, kterými oslníte nejednoho strávníka.

View this post on Instagram

A post shared by vareni.cz (@recepty.vareni.cz)

Jako hlavní chod by mělo být mladé maso. Výbroná je například jehněčí pečínka. Někdo ale zvolí třeba kachnu, kačenu či řízky. Prostě fantazii se meze nekladou, hlavní je, že si společně můžete vychutnat jídlo, které máte rádi.

Co by to bylo za slavnostní tabuli bez nádivky. Klasika je s uzeným masem a špenátem nebo kopřivami. Nově je trendem i nádivka bez pečiva či vajíček. Nesmíme zapomenout ani na sladkou tečku v podobě mazance s mandlemi a rozinkami. Jsou ale i další tradiční dezerty, které hospodyňky už léta na svátky jara pečou. Jako beránek, jidáš, kynutý věnec nebo boží milosti.

View this post on Instagram

A post shared by 𝓛𝓾𝓬𝓲𝓮 🖤 (@lucie_lifestyle_)


Životní styl - další články

Doporučujeme