Takto se dá vajíčko snadno vyfouknout. Stačí vám na to jedna dírka

3. dubna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Velikonoce se kvapem blíží. S nimi přichází období pletení pomlázky a vyfoukávání vajíček na kraslice. Právě to je mnohdy těžší než pak jejich samotné zdobení. Pokud totiž nevíte, jak na to, můžete u toho začít lapat po dechu a oči vám s takovou za chvíli polezou z důlku. Tady vám přinášíme návod, jak kraslice vyfouknout snadno a rychle. Informoval o tom deník Blesk.

Vajíčko nejlépe vyfouknete buď injekční stříkačkou či brčkem. Nejprve na širším konci vajíčka za pomocí kulatého jehlového pilníku nebo jehly vytvoříme malou dírku. Skořápkou pak následně jemně oťukáváme a dírku lehce rozšiřujeme, až se dovnitř vejde plastové brčko.

To strčíme do vajíčka kloubem nahoru a nakloníme ho nad misku. Následně foukáme, dokud se veškerý obsah nevylije do nádoby. Poté do něj nalijte vodu, jemně protřepejte a vylijte ji. Pokud využijete na vyfouknutí vajec injekční stříkačku, tak postupujte úplně stejně s tím rozdílem, že vzduch do něj foukáte právě stříkačkou.

Také se doporučuje ještě před vyfouknutím, vajíčka pořádně omýt a odmastit. Stačí dát do vlažné vody pár kapek jaru. Na chvíli je namočte a poté je pořádně osušte.

Životní styl - další články

Doporučujeme