Lidé si pochvalují nový trik k čištění toalet. Instalatéři před ním ale varují

17. února 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Pro všechny, kteří si zakládají na vycíděné domácnosti a neustále hledají efektivní triky, jak svého cíle dosáhnout, existuje na sociálních sítích celá řada různých fór a skupin. V jedné takové se nedávno objevil snadný trik, který má lidem usnadnit udržování toalety čisté. Podle instalatérů bychom ale měli být při jeho realizaci opatrní. 

Na světě je zřejmě jen velmi málo jedinců, kteří by si užívali umývání toalet. Čistý záchod ale chceme asi všichni. Jak si tedy práci pokud možno usnadnit?

Právě s takovým tipem přišla na Facebooku jedna máma od rodiny, jejíž příspěvek se stal okamžitě virálním. “Dávám do nádobky na vodu trochu prostředku na mytí nádobí a každé spláchnutí je plné příjemné vůně a bublinek. Toaleta vypadá mnohem čistší,” svěřila se.

Mnozí uživatelé jí hned začali děkovat a byli odhodláni vyzkoušet její nápad v praxi. Pak ale do hry vstoupili odborníci.

Šéf instalatérské společnosti Master Plumbers Peter Daly prohlásil pro australský zpravodajský server news.com.au, že bychom to doma raději zkoušet neměli. “Doporučujeme používat pouze produkty speciálně vytvořené pro splachovací toalety, je to nejbezpečnější. Lidé, kteří mají vlastní septik, by se měli ujistit, že je produkt kompatibilní s jejich systémem,” uvedl.

Když přijde na to, co splachujeme a vypouštíme do odpadu, je podle něj také vždycky důležité myslet na životní prostředí. Prostředky na mytí nádobí do odpadu splachujeme stejně, pokud by se ale někdo rozhodl pro nějaké další experimenty, měl by zvážit, co mohou látky napáchat v přírodě.

Pemza

Mezi další tipy, které v současnosti kolují po sociálních sítích, je naštěstí jeden, který je zcela ekologický. Pomůže hlavně těm, jejichž toaleta je skutečně zanedbaná. Pokud jste se proto například právě nastěhovali do nového domova, ale stav WC vás vůbec netěší, než celou mísu vyhodíte, zkuste jí dát ještě šanci.

K odstranění vodního kamene totiž někteří uživatelé doporučují obyčejnou pemzu, jakou pořídíte v každé drogerii. Nepoškrábe totiž keramiku, s vodním kamenem si ale poradí.

Životní styl - další články

Doporučujeme