Málo! Hodně! Kolik dárků by měly děti k Vánocům dostat?

20. prosince 2018·Životní styl·Karolína Stránská

Děje se to každý rok a mnoho rodičů to určitě zná. Chcete, aby vaše děti zažily nádherné Vánoce a dobře víme, že děti milují dárky. Na druhou stranu nechcete, aby ratolesti byly rozmazlené a ničeho si nevážily.

V neposlední řadě také nechcete kvůli dárkům vyhlásit osobní bankrot. Kolik dárků by děti měly dostávat? A záleží na tom?

Americká televizní talkshow Good Morning America v předvánočním období vyzpovídala několik maminek, které se podělily o své zkušenosti s množstvím darů. Ale jak je to už se vším, to, co funguje v jedné rodině, nemusí nutně fungovat v druhé.

Dárků hodně

Ann-Margret Gidley o svátcích rozhodně netroškaří. Svým dětem, kterým je 2 a 5 let, o Vánocích dopřává. Každé dostane odhadem 20 dárků.

“Když jsem byla malé dítě, Vánoce byly velkou událostí a já s touto tradicí pokračovala. Předpokládala jsem, že je normální dostávat mraky dárků. Teď už vidím, jak privilegované jsme byli,” uvedla Ann.

Během roku její děti dostanou dárky jen k narozeninám a ty mají v létě.

“Chci také dodat, že vždycky nakupujeme hračky i pro ostatní děti, které neměly v životě takové štěstí. Moje děti osobně vyberou, co jim dáme. Každý rok se na to těšíme,” dodala maminka.

Žádné dárky

Caroline Notin zastává poměrně opačný názor. Sama má jedno dvouleté dítě a nehodlá mu dávat nic.

“Má toho už hodně,” uvedla.

Vzhledem k tomu, že poblíž nežijí žádní jejich příbuzní, nebudou jim muset složitě vysvětlovat, aby dcerce nic nekupovali.

“Nevěřím v konzumní společnost. Spánek, venkovní aktivity a další věci, které nejsou materiální, přinášejí do života radost,” dodává maminka.

Až bude její dcera starší, Caroline hodlá v minimalistické tradici pokračovat.

3 dárky

Kate Stahl má dvě děti, 4 a 7 let, které letos dostanou tři dárky.

“Toto pravidlo mi navrhla kamarádka, která má děti v podobném věku. Jak rostly a uvědomovaly si, kolik dárků jim může Ježíšek přinést, pravidlo tří dárků jí pomohlo zbavit se stresu v předvánoční době,” vysvětlila.

Ostatní příbuzní dávají dětem také dárky, takže jich nakonec mají dost.

Životní styl - další články

Doporučujeme