Máte doma málo úložného prostoru? Snadný trik za pár korun je hitem internetu

24. ledna 2021·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS/Facebook

Najít kvalitní prostor k bydlení je obzvlášť ve větších městech čím dál větší problém. Řada lidí se tak potýká s nedostatkem místa a úložného prostoru. Pokud je to i váš případ, čtěte dále: hitem internetu se nyní totiž stal jednoduchý trik, který nezruinuje vaši peněženku. 

Když přijde na úložný prostor, je to obzvláště pro obyvatele větších měst nebo velké rodiny neustálý boj. Pečlivě vytvořený nábytek na míru ovšem dokáže být pořádně drahý. Naštěstí existují způsoby, jak si poradit i bez truhláře.

Ve skupině na Facebooku s názvem FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS, která se zaměřuje na tipy a nápady pro rodiny z celého světa uvězněné v lockdownu, se objevil chytrý příspěvek.

Foto: FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS/Facebook

“Pro ty z nás, kteří bojují s úložným prostorem v malé místnosti, tenhle trik s IKEA postelí je úžasný,” napsala jedna z uživatelek a sdílela návodné obrázky. Na těch je vidět postel stojící na malých skříňkách.

S pomocí jednoduchého regálu Kallax z Ikey si rodina vytvořila nábytek, jaký by je u truhláře vyšel na mnohem víc. Ten největší regál ze série Kallax o rozměrech 182×182 cm vyjde nákupčí na 3 490 korun, ten nejmenší o rozměrech 77×77 cm pak na 749 korun. K nábytku je dále možné zakoupit šuplíky nebo dvířka, takže do něj není vidět. Stejně ale poslouží i jakýkoli jiný regál.

Foto: IKEA

Rodina ukázala, jak postel vypadá pod matrací. Lůžko je vytvořeno ze dvou podlouhlých a jednoho čtvercového regálu. Další úložné místo je možné vytvořit ještě v prostoru uprostřed.

Foto: FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS/Facebook

Kreativní rodina není jediná, která využila jednoduché regály k vytvoření něčeho zajímavějšího. Na internetu je k dispozici řada návodů, jak si s jejich pomocí vytvořit třeba elegantní skříňku, která by vás v obchodě vyšla na nemalé peníze.

Na instagramovém profilu sussexreno, na kterém další rodina dokumentuje renovaci svého domova, se objevil přesně takový kousek nábytku. “Mrkněte na tuhle nádhernou skříňku vytvořenou z bílého krychlového regálu, který jsem měl už od puberty, a starého dřeva z lišt na obrazy,” pochlubil se autor.

View this post on Instagram

A post shared by A Sussex Home Renovation (@sussexreno)

 

Životní styl - další články

Doporučujeme