Máte doma obézní kočku? Takto jí můžete pomoci zhubnout

6. listopadu 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Největší sklony k nadváze mají zejména kočky, které jsou celé dny zavřené v bytě. Mají totiž málo pohybu a stálý přísun k jídlu. Bohužel nadváha u zvířat může způsobovat mnoho zdravotních komplikací. Jak tedy pomoci vašemu mazlíčkovi, když zpozorujete, že trpí obezitou? O tom informoval server Prima living.

Nadváhou trpí podle statistik každá druhá kočka. Může za to nadbytek energetického příjmu a následně chybějící výdej. Kočka, která je obézní pak pořád jen spí, často má špatnou náladu, je apatická a podrážděná. Co tedy můžete udělat, aby vaše micka zhubla a vyhla se tak diabetu, artróze a jiným nemocem?

Dieta jako u lidí na kočky nefunguje, takže na půst u nich zapomeňte. Dbejte na to, aby zvíře mělo přísun jen kvalitního krmiva s vysokým obsahem bílkovin a minimem sacharidů. Do krmení přidejte i veterinární probiotika. Ty kočce totiž nastartují metabolismus. Vyněte se pamlskům. Také porce by měla mít menší a maximálně 3x až 4x denně.

Musíte prostě docílit toho, aby kočka jedla pomalu a bez hltání. Naprosto nezbytné ale je, aby se pravidelně hýbala. Proto si s kočkou doma hodně hrajte.


Životní styl - další články

Doporučujeme