Na Silvestra chůvy v USA nehorázně zvedají ceny. Někteří rodiče zůstanou na protest doma

31. prosince 2015·Životní styl·Redakce

Pokud žijete v New Yorku a chcete si vyrazit užít silvestrovskou noc bez svých dětí, vyjde vás to pořádně draho. Kvůli enormní poptávce totiž hlídačky dětí svou hodinovou taxu klidně i trojnásobí.

Dvaadvacetiletá Haley Jonesová by sice ráda vyrazila na silvestrovský večírek s kamarády, šanci přijít k zajímavému výdělku si ale nechce nechat ujít, a tak nejspíš místo na divoké party bude ve společnosti několika cizích dětí. Vyplatí se jí to, alespoň po finanční stránce. Obvykle bere od 17 do 22 dolarů (425 až 550 korun) za hodinu, ale tuhle noc nehodlá jít pod 60 dolarů na hodinu. A očekává zájem.

Někteří rodiče mají pro zvýšené ceny pochopení a berou je jako nutné výdaje. Někteří ale začali vymýšlet, jak ušetřit, a nabízejí platbu v naturáliích. Chůvy se podle šéfky webu UrbanSitter Lynn Perkinsové setkávají třeba i s nabídkou poukazů do restaurací či kosmetických salonů či nejnovějších filmových hitů na DVD.

A část lidí, kteří by rádi nechali doma potomky, na vysoké ceny nechce přistoupit. “Je to jako kdyby doktor zdvojnásobil cenu zákroku, protože ví, že když ho neprovede, umřete,” použila nepříliš trefné přirovnání manhattanská matka Nancy, která deníku nechtěla sdělit příjmení kvůli obavám z negativní reakce chův. Se svým manželem se stejně jako někteří další rodiče rozhodli kvůli rostoucím cenám zůstat na Silvestra doma.

Životní styl - další články

Doporučujeme