Nakupujte chytře, nakupujte on-line!

4. prosince 2015·Životní styl·Redakce

Zkuste si letos ušetřit nervy i čas. Vyhněte se přeplněným nákupním centrům, zapomeňte na problémy s parkováním. Vyzkoušejte (konečně) nakupování on-line.

Nakupování na internetu má skutečně spoustu výhod. Nebuďte OUT a nakupte si právě dnes. Třeba klasický víkendový  nákup potravin. Zítra si místo stresu v přeplněném supermarketu pustíte pohádku, ano?

Ušetříte

Důvodem slevy v řádech až desítek procent jsou nízké náklady na provoz on-line obchodu. Prodejce totiž neřeší nájem kamenné prodejny.

Na internetu navíc díky srovnávacím serverům zjistíte, kde je vaše hledané zboží nejlevnější. Vyzkoušejte třeba www.zbozi.cz nebo www.heureka.cz

Například ceny parfémů se liší až o tisícovku!

Nemusíte do obchodu

Určitě neplatí, že běhání po obchodech je báječná zábava pro celou rodinu. Záleží na tom, co jdete zrovna kupovat. Kvůli briliantovému šperku se člověk hecne, ale mléko, máslo, mouka, brambory? Vyzkoušejte nákup potravin: kurýr vám donese nákup až do bytu a můžete se spolehnout, že zboží je kvalitní. Ostudu si přece nikdo nechce ustřihnout.

Na netu najdete poklady

Skutečně! Od triček se Star Wars po podprsenky nestandardních velikostí. Sehnat obojí běžně není úplná legrace. 

Věnujte pozornost recenzím

Vyplatí se sledovat diskuse zákazníků, kteří se s vámi podělí o špatné i dobré zkušenosti. U oblečení je to otázka vkusu, ale třeba elektronika je obor, kde vám názory ostatních mohou skutečně pomoci. Často jsou hodnocení uživatelů fundovanější, než znalosti prodavačů v kamenné prodejně. 

Nebojte se zaplatit kartou

Systémy placení kartou na netu jsou výborně ošetřené a k chybám moc nedochází. Přesto zejména starší generace preferuje starou dobrou dobírku. Proč ne? Jen vás to bude stát o asi 40 korun navíc. 

Nepropadněte závislosti

Nakupování na netu má stejná pravidla, jako to klasické: kupujte jen to, co potřebujete a na co máte rozpočet. Neklikejte zběsile na sedmé tričko, když jste si “přišli” koupit jen jedno. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme