Nejslavnější ukrajinský kocour je v bezpečí. I se svou majitelkou utekl z ostřelovaného Charkova

21. března 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. Foto: Shutterstock

Válka na Ukrajině se nedotýká jen lidí, ale i zvířat. Ukrajinský kocour Stepan se stal jedním z nejslavnějších na celém světě. Na instagramu i tiktoku má milion sledujících. Ti se ale obávali, že by mohl přijít o život, protože se nacházel v ostřelovaném Charkově. Jak jeho příběh dopadl? Informaci přinesl list Washington Post.

Fotky a videa kocoura, který pózuje se znuděným či otráveným výrazem, sdílely na svých sociálních sítích celebrity jako Britney Spears nebo Hailey Bieber. Jeho majitelka dostávala různé nabídky na spolupráci, na podzim jej třeba vyfotila s kabelkou Valentino.

Nicméně fanoušci se o jeho život začaly obávat ve chvíli, kdy Rusové v Charkově ostřelovali i civilní sítě. V tu chvíli se totiž jeho účty odmlčely. Fanoušci účty neustále aktualizovali a prosili v komentářích o informace. „Začala jsem se na profil dívat každý den, abych zjistila, zda je v pořádku,“ svěřila se studentka Kalina.

Situace si všimla Světová asociace influencerů a blogerů. Ta vznikla v roce 2019 s cílem propojovat tvůrce obsahu na sociálních sítích z celého světa. V loňském roce vyhlásila Stepana jedním z nejvýznamnějších influencerů-mazlíčků. Kocour, jeho majitelka Anna a její dva synové jsou nyní v pořádku ve Francii.

@annaolala

♬ La Siene – сухарь

Nebylo to vůbec jednoduché. Na každém úseku jsme s nimi byli v kontaktu,“ uvedla mluvčí organizace Iryna Savčak. Anně a její rodině se podařilo z Charkově odjet asi týden po začátku války. Hranice Ukrajiny s Polskem překročili asi po devítihodinovém čekání. Tam se jich ujala organizace.

Rodinu provedla Polskem a dál na západ. Ve Francii jí pronajala byt, ve kterém můžou zůstat tak dlouho, jak bude potřeba. „Osobně se o ně ve Francii staráme,“ uvedla Savčak. Když Anna oznámila, že je kocour v bezpečí a naživu, fanoušci si konečně mohli oddechnout.

Životní styl - další články

Doporučujeme