Pes je nejlepší přítel člověka. Jak můžete doopravdy poznat, že vás má váš miláček rád?

20. dubna 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Shutterstock)

O tom, že lidé své mazlíčky milují, nemůže být pochyb. Dávají jim to najevo mazlením, polibky, dobrůtkami nebo tím, že s nimi tráví čas. Jenže jak poznat, že psi mají rádi nás? Na to odpovídá webový portál Webbox.com.

Jak můžeme poznat, že nás náš pes má opravdu rád? Na tuto otázku se snaží odpovědět veterinář James Greenwood, který v rozhovoru pro portál vysvětlil, jak psi vyjadřují lásku svému pánovi a to, jak získat psí srdce. Nejvýraznějším a nejjistějším psím ukazatelem je jeho ocas. Skrze něj totiž vyjadřuje řadu emocí. Ale pozor na to, protože ne všechny emoce značí radost.

Je nutné se podívat na to, jak pes svůj ocas drží a jak jím vrtí. “Jsou dva typy vrtění ocasem, které u psů signalizují radost. U prvního vrtí skoro celým tělem, od ramen až po špičku ocasu. Je to takový jejich tanec štěstí,” říká odborník. Druhý způsob je určen jen pro ty “nejlepší”. “Způsob, při kterým pes při vrtění ocasem opisuje kruh, si zvíře schovává pouze pro ty, které považuje za obzvlášť důležité,” vysvětlil Greenwood.

Psí láska ale nekončí u vrtění ocasu. Záleží totiž i na důvěře. Psi nemají moc rádi, když je někdo objímá a drží. Když se od svého majitele nechají obejmout, znamená to, že mu věří. Pro objetí si přijdou spíše oni sami. Výrazným znakem je vítání. “Poskakování a olizování, občas můžou štěkat nebo vám přinést hračku. To jsou všechno znaky, kterými vám pes dává najevo, že vás doopravdy rád vidí,” říká.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

Majitelé by si ale na toto měli dát pozor. Jestliže se pes stane na člověku závislý, může to vést k problémům při odtržení. Třeba jen odjezd na dovolenou může psovi způsobovat hotové trauma. A jak si získat přízeň svého mazlíčka? Pomůže hra nebo mlsání, protože to milují všichni. “Nejsnazší způsob, jak se u psa zapsat jako přívětivý a důvěryhodný je skrze pamlsky. Občas platí také pohlazení nebo vlídné slovo. Skvělým motivátorem je také hračka,” říká Greenwood.

Životní styl - další články

Doporučujeme