Plus-size modelce došla trpělivost. Upravené snímky nejsou realistické, tohle je skutečnost

19. listopadu 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Americká modelka rozpoutala na internetu bouřlivou diskusi. Porovnala totiž své profesionálně vyretušované fotografie s originálem a nechala se slyšet: „I já sama toužím být touto ženou,“ prohlásila na adresu upraveného obrázku. „Jaký vliv to pak musí mít na ostatní ženy?“

La’Tecia Thomas (26) z Los Angeles je úspěšná plus-size modelka, která postavila svou kariéru na svých kilech. Řadu fanoušků si získala hlavně svým životním příběhem, který otevřeně sdílí. Její tělo prošlo v průběhu let proměnou z americké velikosti 2 až do velikosti 12 a ona sama tvrdí, že to její život ovlivnilo jen k lepšímu.

Ačkoli získala svou práci kvůli tomu, jak vypadá, ani ona se nevyhnula profesionálním úpravám. Některé snímky jsou tak od reality poměrně hodně vzdálené. Jednoho dne si však mladá žena řekla dost. Při pohledu na upravené fotografie si uvědomila, že ona sama touží, aby vypadala jako žena na obrázku. Okamžitě jí to přišlo absurdní – fotografie přece měly zachycovat ji samotnou!

La’Tecia začala přemýšlet a rozhodla se, že nechce, aby upravené snímky s její osobou snižovaly sebevědomí dalším ženám. Došlo jí, že se s obrázky nepochybně budou mnohé dívky srovnávat a chtěla jim dát jednoznačně najevo, že nejsou realistické. Zveřejnila proto na svých sociálních sítích porovnání upravených fotek se skutečností. „To, co vidíte na internetu nebo v médiích, nebývá vždycky celá pravda,“ napsala. A získala si tím nejednu fanynku!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme