Ponožky v posteli mají podle vědců překvapivé benefity: Pomohou vám usnout i dosáhnout orgasmu

12. února 2021·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Nedaří se vám v noci usnout? Doktorka Jess Andrade má jednoduchou, i když trochu kontroverzní radu. Podle ní našemu mozku pomáhá, pokud máme v posteli při usínání na nohou ponožky. Může za to prý prostá biologie.

I když to možná není ta nejžhavější volba oděvu na lože, ponožky v posteli jsou podle Dr. Andrade zdraví prospěšné. “Díky ponožkám jsou nohy v teple, což otevírá cévy, které ochlazují tělo. Když je tělo ochlazené, mozek si myslí, že je čas na spaní. Takže když mají lidé ponožky, pomáhá jim to usnout rychleji,”  uvedla odbornice pro server Metro.co.uk.

Ponožky mají navíc ještě další benefity. Pokud si před spaním namažete chodidla krémem, pomohou udržet nohy déle hydratované a tím zlepší účinek kosmetického přípravku. Některé ženy v menopauze dokonce uvádějí, že nošení ponožek jim pomáhá vyhnout se návalům vedra.

A ačkoli ponožky většinou nepatří mezi ty nejvíc sexy kusy oděvu v naší garderóbě, vědci zjistili, že jejich nošení pomáhá k dosažení orgasmu. Šanci na vyvrcholení mají zvyšovat dokonce až o 30 %.

Životní styl - další články

Doporučujeme