PORADNA FREKVENCE 1: Sbalte si správně lékárničku na cesty

19. května 2016·Životní styl·Redakce

Pokud se chystáte na jarní výlety nebo chystáte letní dovolenou, nezapomínejte na cestovní lékárničku. Co by v ní rozhodně nemělo chybět?

Základním vybavením cestovní lékárničky je náplast s polštářkem i ta bez polštářku. Pak sterilní obvazy, nůžky, pinzeta (no, až budete lovit klíště), elastické obinadlo, obvaz, trojcípý šátek, zavírací špendlíky, gáza a vata. Přidejte také dezinfekci.

Bolest a teplota

Do cestovní lékárničky patří léky na bolesti různého typu: hlava, klouby, zuby. Přibalte krém nebo gel, který uleví od bolesti svalů nebo kloubů a zklidní třeba podvrtnutý kotník. Chybět by neměl lék na teplotu.

Nevolnost nebo průjem

Střevní potíže se na cestách přihodí raz dva. Proto přibalte léky proti průjmu. A pokud cestujete s dětmi, tak se hodí i léky proti nevolnosti.

Štípnutí a alergie

Poštípání hmyzem není vůbec příjemné. Nepodceňujte alergické reakce a přibalte si do lékárničky volně prodejné léky a gely. Určitě nezapomeňte na repelentní přípravky proti hmyzu nebo klíšťatům.

Opalování

Vybavte svou lékárničku i přípravky na opalování a PO opalování. Na opalování zvolte vhodný faktor s ohledem na typ vaší pokožky, i místo, kam jedete. A rozhodně se vyplatí mít sebou i něco pro okamžiky, kdy jste to se sluněním přehnali. 

 

Sláva kečupu! Má pozitivní vliv na naše zdraví, dejte mu šanci

ZDRAVÍ: Nejoblíbenější diety. Jejich PRO a PROTI!

ZDRAVÍ: Sedm věcí, které byste měli vědět o nebezpečí vnitřního tuku!

Životní styl - další články

Doporučujeme