Pravdy o partnerství – dodělat

3. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Hledáte-li partnera pro plnohodnotný vztah a partnera pro úspěšnou práci, následující řádky přesně pro vás. Slyšeli jste už někdy, že na špatný vztah můžete umřít a se špatným partnerem dobrý obchod neuděláte?

Pokud tyto dvě věty nechcete slyšet, děláte, že je neslyšíte a předstíráte, že vaše vztahy jsou v pořádku, musím bohužel konstatovat, že si zaděláváte na problém nebo už jej máte.

Nefunkční podnikání, skomírající osobní vztah, zvadlá investice, ve všech případech je společným jmenovatelem partner. Ne, že by všechen váš neúspěch byla jeho vina. Vůbec tím nemyslím, že ten, se kterým chodíte, žijete, podnikáte, spolupracujete, investujete je špatný člověk. Spíš se zamyslete nad tím, jestli jste si pro danou situaci nevybrali špatně vy. Z krátkodobého splynutí se může vyklubat dlouhodbá spolupráce nebo celoživotní vztah. Oboje by mělo být kvalitní, jinak nemůžeme čekat, že budeme spokojení a naše tužby se naplní.  I tady platí, že ten kdo se bojí změn, bojí se žít podle svých představ.

Na světě je hodně lidí spojených s nesprávnými partnery. Vztah může chvíli fungovat nebo je pro určitý moment spolupráce tím nejlepším řešením, ovšem v dlouhodobém výhledu může být devastující pro všechny zúčastněné. Věřím, že pro každého člověka na zeměkouli existuje ten správný partner pro život, na práci a pro přátelství.  Určitou životní etapu můžeme jít s někým, kdo nám pro daný úsek života vyhovuje. Život je proud, který se neustále mění, a právě proudění prověří, jestli je náš vztah stabilní, vyvíjí se a prospívá.

Na výběru partnera nesmírně záleží, něměli bychom ho brát na lehkou váhu a před tím, než s někým začneme žít, pracovat, podnikat a přátelit se, je nutné zapojit a zbystřit všechny smysly. 

Osobní Partner

Brad Pitt řekl, že žena je odrazem svého muže. Pittova partnerka Angelina Jolie chřadla. Začala se ztrácet před očima, plakala a přestávala fungovat jako žena, matka a herečka. Její partner to nejen sledoval a vnímal, dokázal najít způsob, jak své ženě pomoci. Tomu se říká dokonalost partnerského soužití. Naprosto souhlasím, že se v mužích odráží spokojenost jejich žen a naopak, poznáte muže, o kterého je dobře pečováno.

Jestliže jste ještě svou druhou polovinu nepotkali, tak se zatím učte, aby jste byli připravení, až se ten správný či správná objeví. Jste-li v nefunkčním vztahu a chcete z něj ven, zapisujte si všechna negativa, která má váš současný partner, jsou velmi důležitá pro růst vaší osobní vztahové inteligence. Pamatujte, špatný partner, dobrý učitel pro život. Měli bychom si uvědomit, že prostřednictvím svých partnerů poznáváme sami sebe. Podívejte se do sebe jací jste. Slabí lidé s nízkou sebedůvěrou často naráží na mistry s mikro egi, kteří si na nich hojí vlastní roztříštěné seběvědomí. Silní jedinci přitahují zase silné partnery. Pěstujte sami sebe a mějte se rádi, nebudete muset hledat lásku okolo, ale konečně si ji dovolíte a užijete.

Jak na věc

Co tedy pomáhá vyvážit partnerský vztah, aby byl vybalancovaný a rovnocenný? Důležité jsou stejné cíle, společné partnerské cíle. Úplně slyším vaše: „To se lehce řekne, my máme každý jinou představu o životě.“ Věřte, je to opravdu snadné, protože pokud vám nejde s partnerem najít společný cíl, vaše cesty vedou každá jinam, řiďte se podle toho. Rozumíte mi? Co opravdu pomáhá je, stanovit si společné cíle na každý rok. Na tom poznáte, jak málo se lišíte ve svých plánech, kolik jste schopni slevit ze svých představ a kam můžete společně nasměrovat energii. Váš vztah dostane švih a šťávu.


MgA. Petra L.KrajčinovičPetra L. Krajčinovič
 – terapeut mentální aktivity, akreditovaný profesionální kouč MŠMT a ICF (mezinárodní federace koučů), mentorka, autorka úspěšných motivačních článků a grow up blogů.

www.cista-duse.cz

 

 Pomáhá lidem

  1. nalézt jejich potenciál, zvýšit sebedůvěru a sebevědomí, uvědomění a zodpovědnost
  2. nastartovat motivační mechanismy
  3. klienti pod jejím vedením dosahují svého maxima, např. zakládání podnikání, vlastní značky, významných osobních i pracovních úspěchů, finanční prosperity a stability
  4. prostřednictvím mocných terepaeutických a koučovacích technik nalézají klienti velmi rychle vnitřní zdroje a potenciál a dosahují spokojenosti, radosti, výtečné mentální a fyzické kondice

Životní styl - další články

Doporučujeme