Praxe nebo vysoká – co je na trhu práce cennější?

1. října 2014·Životní styl·Redakce

Podle rektora VŠEM prof. Ing. Milana Žáka CSc. je vysokoškolské vzdělání chápáno spíš jako forma lidského kapitálu. Je to investice, která je nejefektivnější.

Možnosti

V posledních letech v ČR stále přibývá soukromých vysokých škol. Ty nabízejí většinou víkendové studium, které můžete zkombinovat s prací. Stejně tak můžete využít pestré nabídky rekvalifikačních kurzů. Vybírat můžete právě tady.

On je skladník – ona je doktorka

V některých vztazích hraje velkou roli vzdělání obou partnerů. Pokud v hádce na vás partner vytáhne vysokoškolský diplom, sbalte kufry a utíkejte. Svědčí to o jeho nedostatečném sebevědomí, komplexech a neschopnosti zvládat běžné životní situace standardním způsobem.

Moderátorky Dámského klubu se zamyslely nad tím, zda je VŠ důležitá pro fungující vztah:

Markéta: „Podle mě záleží na jednotlivci; jaký je to člověk, jaké má koníčky, výchovu, a jestli má dostatek sebevědomí a šikovnosti. Pak ke svému bytí VŠ nepotřebuje a i ve vztahu žádné problémy nemá. A pokud je má, tak kvůli jiným věcem, než je třeba rozdílné dosažené vzdělání.“

Aneta: „VŠ je v dnešní době velmi důležitá, ale musí se koukat na to, jaká je to instituce. Není totiž vysoká, jako vysoká. Pokud si partneři ve vztahu rozumí ve všech stránkách, co se týče společného žití a bytí, tak dosažené vzdělání není prioritou.“

O své názory se s námi podělte už dnes mez 16:00 – 17:00 na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme