PRŮZKUM: Kutí každý třetí Čech a odměnou je často pivo!

20. dubna 2016·Životní styl·Redakce

To je krása! Podle průzkumu nás kutilství hodně baví a odměnou je nám radost z práce. A protože jsme na sebe hodní, tak nezapomínáme ani na půllitr piva!

Průzkum ukázal, že průměrný český kutil do svého koníčka investuje průměrně 10 075 korun za rok. To je dokonce o 300 Kč víc, než představuje průměrný roční náklad kutilů na letní dovolenou pro jednoho člena rodiny.

O svých dovednostech máme většinou velké sebevědomí.  85% respondentů označilo naši zemi za kutilský ráj a nejvíce kutilskou zemi v Evropě.

Většina Čechů se kutilství věnuje pravidelně, hlavně v létě. To kutíme až 35 hodin měsíčně. V zimě je to hezkých 22 hodin.

Za pravé kutilství považujeme činnosti, které mají hmatatelný výsledek. Takže třeba postavíme novou pergolu, kus plotu nebo vymalujeme byt, sestavíme nábytek a pověsíme lustr.

Opravdoví kutilové nepovažují za kutilství takové činnosti, jako je třeba namazání pantů nebo výměnu žárovky.

Přesto se někteří Češi za kutily považují i v případě, že pouze sledují kutilské pořady nebo čtou hobby magazíny. To je jako s televizními sportovciJ

Pro většinu kutilů je největší odměnou bezprostředně po práci dobrý pocit. A že udělali někomu radost. Materiální odměnou je nejčastěji dobře vychlazené pivo, které si po práci dopřeje 13% „skutečných“ kutilů.

Nejlepší odměna pro kutily

78% pocit dobře odvedené práce

62% to, že udělám radost sobě

59% to, že udělám radost ostatním

13% pivo po práci

9% jídlo po práci

4% zajít si do restaurace, aniž by partner/ka protestovali

1% něco jiného 

DÁMSKÝ KLUB: Koníčky a záliby partnerů, které vás dohánějí k šílenství?

PORADNA FREKVENCE 1: Některá zvířátka prostě doma nechceme. Jak se jich zbavit?

RADA FREKVENCE 1: Jak si vybrat tu pravou! Aneb kočka jako domácí mazlíček

Životní styl - další články

Doporučujeme