První pomoc na chřipku a nachlazení. Zatočte s nimi domácími pomocníky hned v počátku

13. března 2020·Životní styl·Redakce

Letošní podzim se snaží nakouknout do každé skulinky v naší imunitě. Pár dní je krásně teplo a pak si připraví deštivou smršť. Lidé v dopravních prostředcích už pokašlávají, a tak je dobré mít doma první pomoc na případné nemoci a ještě lépe se dopovat vitamíny už preventivně. Těchto pět tipů vám pomůže.

Citrusy

Problémům s nachlazením a chřipkou můžete předejít i tím, že odhleníte svůj organismus a střeva, která pak budou lépe přijímat vitamíny a živiny. K tomu se hodí citrusové plody – grepy, citróny a pomeranče. Nezapomeňte je před konzumací důkladně opláchnout.

Zázvor

Tenhle štiplavý zázrak má hned několik vlastností, proč ho musíte mít doma. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, zmírňuje nevolnosti, podporuje dobré trávení a žádná viróza si před ním nemůže být jistá. Udělejte si z něho čaj, oslaďte ho medem a za chvíli vám bude lépe. Funguje stoprocentně.

Křen

Příliš se o tom mezi lidmi nemluví, ale křen má o dost vitamínu C víc než třeba citróny. Kromě toho v něm najdete i vitamín B, draslík, fosfor, vápník, železo a sirné silice. Nejvíc vám pomůže, pokud si křen sami ručně nastrouháte a smíchaný s medem ho pak po lžičkách budete pojídat.

Kysané zelí

Zelí je v syrové podobě hodnotným zdrojem vitamínů C, E, K a B. Významný je i obsah laktobacilů. Takže až ucítíte, že na vás něco leze, na nic nečekejte a večer u filmu si místo lahve vína dejte sklenici zelí.

Cibule a med

Pokud cítíte, jak se vaše tělo pomalu zahleňuje, jako první pomoc se nabízí cibule. Rozmixujte ji, nebo jen nadrobno nakrájejte a vyteklou šťávu smíchejte s medem. Směs nechte několik hodin odležet a poté si třikrát denně dejte jednu lžíci. Cibulové silice naruší hleny a med dodá tělu vitamíny.

Životní styl - další články

Doporučujeme