Svoboda! Orangutani z pražské ZOO se vydali na prohlídku, utekli z výběhu

20. května 2022·Životní styl·Redakce

Orangutan. (Zdroj: ČTK)

Čtyři orangutani z pražské zoo se ve čtvrtek navečer dostali z pavilonu. Zpátky je chovatelé nalákali na banán. Informaci uvedl na svém facebooku ředitel Miroslav Bobek.

Orangutanům se podařilo rozpojit dva díly nerezové sítě venkovního výběhu pavilonu Indonéské džungle. Výběh má z pásů nerezové sítě stěny a strop. Podle ředitele zoo se zvířatům podařilo najít místo, kde jsou pásy spojené jen drátem a ten následně rozpojili. Poté se vydali na průzkum okolí.

Podle Miroslava Bobka se chvilku pohybovali po chodníku a následně vylezli na střechu. Zpět do výběhu je chovatelé dostali za pár desítek minut a nalákali je na banán. Prvně se do výběhu vrátil samec Pagy, pak samice Diri a Mawar a nakonec sameček Kawi, jehož tatínek je Pagy. Na svobodě byla zvířata několik desítek minut.

Návštěvní doba zoo už se blížila ke konci. „Kolegové to okamžitě zjistili, takže jsme uzavřeli cesty a celý prostor,“ podotkl Bobek. V následujících dnech bude na místě prováděna kontrola všech spojů a orangutany, které zoo chová nepřetržitě od roku 1996, zůstanou teď nějakou dobu ve vnitřní expozici.

Životní styl - další články

Doporučujeme