Telefon vám může zachránit život! Jako Kapesní lékař

20. června 2015·Životní styl·Redakce

Víte, že váš chytrý telefon vám může pomoci při zdravotních problémech nebo  i zachránit  život? Nemusíte z něj volat k lékaři, ale nabízí novou aplikaci Kapesní lékař. Ta je zdrojem první pomoci. Stačí si ji stáhnout.  

Stále modernější je teď  aplikace Kapesní lékař. V rámci samovyšetření tak můžete  najít odpověď na svůj zdravotní problém. Uživatelům zároveň poradí, jak pomoci zraněnému v okolí.

Pomůže i bez signálu 

Nevyžaduje datové spojení, to znamená, že funguje kdekoliv a kdykoliv v České republice i cizině, i tam, kde není signál našeho mobilního operátora.  

Informace z aplikace jsou pod kontrolou lékařů ze  zdravotní pojišťovny a zdravotních  sester ze záchranné služby.   

Každý najde řešení na svůj problém

V aplikaci je 2 400 otázek, které vedou k 1600 odpovědím nebo doporučením či radám. Je tam 400 symptomů, mezi kterými si uživatel najde svou zdravotní potíž. 

Ta aplikace se vás zeptá i na základní věci, jestli je například člověk při vědomí, ukazuje vám do jaké polohy ho máte položit, posadit, co je stabilizační poloha. 

Trvající potíže konzultujte s živým lékařem

Při spouštění  nebo ukončování   vás aplikace upozorní, že  nenahrazuje návštěvu lékaře nebo první pomoc a pokud se váš zdravotní stav i přes pomoc spíš zhorší, tak určitě vyhledejte doktora. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme