TIP FREKVENCE 1: Vyvarujte se průšvihů v kuchyni. Jde to!

3. května 2016·Životní styl·Redakce

I ta nejlepší kuchařka se někdy může splést. Ať už se vám podařilo přesolit polévku nebo se vám zdrcla omáčka, nezoufejte. Všechno jde zachránit!

Chybami se člověk učí, ale občas se jimi i stresuje. Některé z těch, které napácháte v kuchyni, vám pomůžeme zachránit, proto stres hoďte za hlavu a přejděte rovnou k nápravě.

Na přesolenou polévku použijte bramboru. Tu nakrájejte a nechte v přesolené polévce uvařit. Během vaření do sebe nasaje přebytečnou sůl. Proto ji hned poté z hrnce vylovte. 

Lehce přesolený čistý vývar zachrání vaječný bílek. Nechte ho v polévce srazit a pak ho vyjmětě. 

Jestli jste jídlo celkově překořenili, zjemníte ho smetanou nebo kokosovým mlékem. Pomůže vám také rýže, kterou v takovém případě servírujte jako přílohu.

Máte-li sraženou omáčku, dejte do ní špetku kypřícího prášku, lžičkou studené vody či smetany a nebo celý kastrol ponořte do studené vody. Omáčku pak metličkou dobře rozmíchejte.

Pokud je omáčka příliš řídká a nehcete ji zahušťovat moukou, pak ji zahustěte najemno nastrouhanou bramborou. Podobně vám poslouží i chleba. 

Pokud pečete a máte hrudky v těstě, pak si vemte na pomoc cedník nebo ruční mixér. 

Jestliže jste pekli bábovku a ta se vám nechce vyklopit, položte na formu utěrku namočenou ve studené vodě. A pozor, vždycky je lepší bábovku nechat pár minut zchladnout.

A že jste připálili rýži? Pokud není úplně černá, ale jen trochu spálená, pak rýži odstavte a do hrnce dejte kus světlého chleba. Ten spálenou chuť absorbuje.

Pokud vám nechce změknout maso i přesto, že už ho vaříte víc než dlouho, zkuste k němu přidat lžičku prášku do pečiva, ocet nebo jedlou sodu. Skvěle funguje i pár lžic alkoholu.

PORADNA FREKVENCE 1: Největší mýty o hygieně v domácnosti

PORADNA FREKVENCE 1: Vyhněte se jojo efektu při hubnutí! 10 užitečných rad

PORADNA FREKVENCE 1: Některá zvířátka prostě doma nechceme. Jak se jich zbavit?

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme