TIPY FREKVENCE 1: Jak se nejlépe připravit na plesovou sezónu!

22. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Krásné střevíčky už máte, kamarádka vás učeše jako princeznu, ale jediné, s čím si nevíte rady jsou šaty. V tom případě pro vás máme pro plesovou sezónu pár letošních tipů a trendů.

Kde sehnat šaty

Plesové šaty jsou poměrně nákladná záležitost. Ten, kdo jde na ples jednou za sezónu a šaty by nevyužil častěji může zajít do půjčovny společenských šatů. Půjčovné je většinou od tisíce korun nahoru. Také můžete projít internetové inzertní servery, kde můžete sehnat zánovní šaty skoro za hubičku. 

Pánové s motýlkem

Pánové, vy to máte vesměs jednoduché. Stačí vám jeden oblek, do kterého si letos oblečte ideálně bílou košili. Pokud se chystáte na víc podobných společenských akcí, stačí vám, když budete střídat motýlky. Pokud chcete na letošní sezónu nový oblek, nejvíc žádaný je tzv. šlemový, tedy celkově zúžený oblek. 

Maturanti

Především maturující slečny se na plese touží stát tou nejkrásnější princeznou. Proto často volí dlouhé šaty v princeznovském stylu. Dlouhé a nadýchané sukně jsou samy o sobě výrazné, proto buďte při volbě doplňků raději skromné. 

Účesy

Dlouhovlasé dámy mohou volit vyčesaný drdol. Letos se nosí jednoduché účesy, takže stačí hladký drdol, který může být případně zdoben nějakým doplňkem ve stylu šatů. Krátkovlásky mohou vyrazit s hezky upravenými vlasy, do kterých mohou dát jemnou čelenku.

Psaníčko

Letos si můžete vzít na ples úplně jednoduché a hladké psaníčko. Velmi oblíbená jsou letos psaníčka s kovovým leskem.

Rada odborníka 

Naše přední módní návrhářka Beata Rajská nám prozradila, že letos budou nejvíc IN šaty ve stylu 50. let, které jsou objemnější nebo naopak šaty ve stylu 60. a 70. let, které krásně přilnou k tělu. Blýsknete se i v šatech s potisky nebo se třpytkami a kameny. 

Přejeme vám, ať si plesání co nejlépe užijete!

FOTO: Tenhle hezoun z britských detektivek přijede do Prahy na Ples v Opeře!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme