Tohle je nejdražší kabelka světa. Za její cenu byste už nemuseli do konce života hnout prstem

2. června 2017·Životní styl·Redakce

christies.com

Legendární luxusní kabelka Birkin od francouzské firmy Hermés prolomila v aukci v Hongkongu nový rekord. Kabelka vyrobená v roce 2014 z krokodýlí kůže v matné bílé barvě zdobená zlatem a 205 diamanty se prodala za 380.000 USD (devět milionů Kč). To je nejvyšší cena, jaká byla zatím v aukci zaplacena za kabelku. Uvedla to aukční síň Christies.

Jméno kupujícího není známé. Předchozí rekord za kabelku prodanou v aukci držela také kabelka Birkin, téměř shodné specifikace, avšak vyrobená v roce 2008. Ta se prodala za 300.000 USD.

Kabelka má název Himalaya Birkin podle své barvy, která přechází od kouřové šedé po perlově bílou. Vyvolává tak srovnání s pohořím. Firma uvádí, že kabelka je mimořádně vzácná, každoročně se podle odhadů vyrobí pouze jeden až dva kusy kvůli časově náročnému procesu barvení krokodýlí kůže.

Kabelka Birkin byla pojmenována po britské herečce a zpěvačce Jane Birkinové, pro kterou byla navržena, a patří mezi nejluxusnější na světě. Její cena začíná na 9000 amerických dolarech, je na ni pořadník a čeká se na ni několik let.

Zdroj: ČTK / FOTO: christies.com

Životní styl - další články

Doporučujeme