Pes senior do každé rodiny. Proč je dobré si ho pořídit?

17. ledna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Toužíte si pořídit psa, ale rádi byste dali druhou šanci staršímu pejskovi? Skvělý nápad, protože takových hafanů je v útulcích dost a zájem o ně je menší. Pro koho je starší pes vhodný a co vás čeká? Odpověď přináší web Můjmazlíček.cz.

S věkem přichází více rozumu

Čím jsme starší, tím jsme rozumnější a zkušenější. A to platí nejen pro lidi, ale i pro zvířata. Starší pes vám nebude dělat doma loužičky, trhat boty nebo štěkat jen, aby získal vaší pozornost. Do vašeho domova s ním přijde klid, pohoda a určitá rozvážnost. To ocení nejen starší lidé, ale i ti, kteří nechtějí denně po příchodu z práce řešit byt, který vypadá jak kdyby v něm vybuchla bomba.

Hotový pes

Pes senior už je hotovým psem a osobností. Už ho nemusíte cvičit a vychovávat, protože tohle už má za sebou. Ví, co od života chce, co chce od svých majitelů a co vám může nabídnout. Nemusíte se tedy bát žádných překvapení, jak doma, tak venku. Nutno ale dodat, že pokud pes senior není zvyklý třeba cestovat, tak už ho to těžko naučíte.

Ideální parťák

O starších psech se mluví v tom smyslu, že jsou mnohem klidnější, mají rádi svůj řád a klid a dovedou ocenit vaši lásku a pozornost. Nemusíte s nimi čtyři hodiny lítat po lese a doma si další dvě hodiny hrát. Klidně s vámi budou sedět na gauči a koukat se na televizi. Budou vám vděční za to, že jste jim dali druhou šanci a vrátí vám to na sto procent.

Nikdo je nechce

Není bohužel žádným překvapením, že o starší psy není moc velký zájem a tudíž v útulcích často najdete převážně je. Je to pochopitelné, protože lidé se bojí, že jim pejsek brzo umře nebo že za jeho veterinární péči dají více peněz. Ale plno psů takhle dožijí sami v útulcích. A každý si zaslouží druhou šanci na lásku a nový domov.

Dobrý pocit

Když se rozhodnete pro psího seniora, budete mít ze sebe skvělý pocit. Dáte novou šanci bytosti, která by jinak zůstala sama opuštěná v útulku, zatímco jeho mladší kamarádi už se hřejí v nových domovech. Za tohle to přece stojí ne?

Životní styl - další články

Doporučujeme