Tohle jsou důvody, proč kočka nikdy neodolá koupelně

6. dubna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Pokud vlastníte kočku, určitě se vám někdy stalo, že vás doprovází až do koupelny. Pokud ji nepustíte během sprchování dovnitř, tak často škrábou na dveře, protože tam chtějí být s vámi. Věděli jste ale, že micinky koupelnu mají rády, i když vy nejste zrovna doma? Pojďme se se serverem Můj chlupáč podívat, co je tam tolik láká.

Koupelna je prostě perfektní místo na hraní, protože tam je vždycky co zkoumat. Kočky tam najdou chlupaté rohožky nebo ručníky. Velice rády se schovávají například do koše na prádlo či do pračky. Cítí tam váš pach z oblečení a cítí se tak bezpečně. Některé micky si umí i pořádně zařádit s toaletním papírem.

Protože koupelnu často zavíráte, tak se tam kočka moc nedostane. Když ji pak z nepozornosti necháte otevřenou okamžitě do ní letí, protože každá číča je přeci zvědavá.

Také můžete někdy najít micku hovět si v umyvadle. Má totiž ideální tvar, a tak se tam mohou skvěle stočit do klubíčka. Také skvělé chladí, tak proč si tam neodpočinout.

Kdo by to byl čekal, že dalším důvodem je voda. Pokud vám kape kohoutek tak vaší micince to udělá dost velkou radost. Má totiž neustálý přísun čerstvé vody, a to jí vyhovuje.

Taky by to nebyly kočky, kdy by nechtěly být zrovna u toho, když vykonáváte potřebu nebo jen tak si lebedíte ve vaně s horkou vodou. Rádi si k vám v ten moment sednou, je to totiž příležitost trávit s vámi čas. Také pokud například každé ráno jdete nejprve do koupelny a poté nasypat micince krmení, tak se nedivte, že se vám tam celou dobu motá. Je totiž nedočkavá a moc dobře ví, co bude po vašem rituálu následovat.

Životní styl - další články

Doporučujeme