Toužíte po životě na jihu Evropy? Španělsko nabízí celé vesnice za cenu bytu v Praze

16. května 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Lidé ve Španělsku se z vesnic stěhují do měst. Odliv je tak velký, že tamní vláda se rozhodla prodávat domy za směšné peníze. To, co vás stojí byt v Praze, stojí ve Španělsku rovnou celá vesnice.

V Praze za jeden metr čtvereční zaplatíte více než 100 tisíc korun. Proč ale žít v zamračeném středu Evropy, když můžete bydlet ve slunném Španělsku, klidně hned u moře? Za cenu novostavby v okolí Prahy si tam můžete koupit rovnou cenou vesnici. Mnohé regiony na Pyrenejském poloostrově totiž trápí odliv mladých lidí do velkých měst. Po celé zemi je tak tisíce opuštěných domů.

V severním Španělsku, kousek od města León si můžete koupit třeba vesničku Xerdiz a to za “pouhých” jedenáct milionů korun. Nabídka ale zahrnuje šest budov, přičemž ta hlavní je rovnou k nastěhování. K dispozici je také stará školní budova, která v sobě skýtá další obytné jednotky. Pláž je vzdálená 20 kilometrů a vesnici zdobí nádherné výhledy na hory.

Španělsko ale není jedinou zemí, která se potýká s odstěhováním lidí do měst. Vláda v Itálii vydala třeba prohlášení, ve kterém oznamuje prodej nemovitosti jen za jedno euro. Pokud tedy toužíte po životě na jihu Evropy, máte nyní jedinečnou příležitost.


Životní styl - další články

Doporučujeme